x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cîțu, reacție la acuzațiile Ioanei Mihăilă: A venit cu demisia domniei sale?

Cîțu, reacție la acuzațiile Ioanei Mihăilă: A venit cu demisia domniei sale?

04 Sep 2021   •   21:27
Cîțu, reacție la acuzațiile Ioanei Mihăilă: A venit cu demisia domniei sale?
Sursa foto: Lucian Alecu

Premierul Florin Cîțu a reacționat sâmbătă la acuzațiile aduse de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, care a spus că acesta știa de situația financiară a ministerului și de faptul că cei din centrele de vaccinare sunt neplătiți. „A venit cu demisia domniei-sale?”, a fost reacția premierului.

„Nu știu de ce lumea încearcă să își arate incompetența pe ultima sută de metri. La rectificarea bugetară se vede că sunt 480 de milioane necheltuiți, care sunt redestribuiți. Acești bani erau acolo la Ministerul Sănătății, iar dacă cineva avea curiozitatea să citească legea bugetului, aprobată la începutul anului, vedea că putea să redistribuie bani pentru orice cheltuială care ține de vaccinare în timpul acesta. Deci erau 480 de milioane. Eu n-o să pot să fiu ministrul fiecărui portofoliu, există ministru care trebuie să fie responsabil pentru execuția bugetară. Interesant cum de fiecare dată după ce se pregătesc să plece de la minister apar și problemele, nu înainte”, a spus premierul, sâmbătă, la Oradea.

Anterior, ministrul Sănătății Ioana Mihăilă a spus că premierul știa din aprilie de situația financiară de la minister, iar faptul că „astăzi vorbim de personal neplătit (...) se datorează doar iresposabilității pemierului Cîțu”.

„Sunt aici să explic ceea ce domnul Cîțu tocmai a spus și astăzi, la fel cum a spus și ieri, că nu înțelege cum oamenii din centrele de vaccinare sunt neplătiți de 2-3 luni. Domnul prim ministru ne spune acum că nu înțelege cum s-a întâmplat acest lucru, deși știa încă din aprilie că banii alocați Ministerului Sănătății nu sunt suficienți. În 28 aprilie, printr-o adresă înregistrată la Cabinetul premierului i-am prezentat situația bugetului Ministerului Sîănătății. Prin această adresă, i-am spus că nu sunt suficienți banii pentru salarii, pentru programe de sănătate, pentru acțiuni prioritare, cele care finanțează Terapiile Intensive din spitale, printre altele, pentru plata personalului din centrele de vaccinare”, a declarat, într-o conferință de presă organizată sâmbătă, ministrul Sănătății.

Ministrul Sănătății spune că de-a lungul ultimelor luni s-au făcut mai multe transferuri între diferite programe pentru asigurarea unor nevoi urgente, cum ar fi vaccinuri sau tratamente ale unor pacienți.

„Faptul că astăzi vorbim de personal neplătit, de lipsă de bani pentru programele de sănătate ale pacienților și lipsă de resurse pentru ambulanțe și medicamente se datorează doar iresponsabilității premierului Cîțu”, a mai spus ministrul Sănătății.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: florin citu