x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciucă după publicarea Eurobarometrului: Viitorul României nu poate fi altul decât pro-european

Ciucă după publicarea Eurobarometrului: Viitorul României nu poate fi altul decât pro-european

02 Mai 2022   •   21:40
Ciucă după publicarea Eurobarometrului: Viitorul României nu poate fi altul decât pro-european

Viitorul României nu poate fi altul decât pro-european, scrie premierul Nicolae Ciucă, după publicarea celui mai nou sondaj Eurobarometru. Conform acestuia, 70% dintre tineri sunt mulțumiți de locul de muncă pe care îl au.

„Am primit, azi, de Ziua Națională a Tineretului, cea mai frumoasă confirmare și mă bucur enorm să aflăm din cel mai recent Eurobarometru că majoritatea tinerilor români înțeleg și simt beneficiile de care se bucură ca cetățeni europeni. Trei sferturi dintre tinerii români sunt optimiști în ceea ce privește viitorul Uniunii Europene și arată o mai mare deschidere și susținere pentru politicile europene decât alte categorii de vârstă. Marea lor majoritate - 74% - sunt satisfăcuți cu viața pe care o duc, iar peste 60% dintre ei apreciază că lucrurile se îndreaptă în direcția bună în viața personală”, se arată în mesajul premierului.

Potrivit acestuia, faptul că 70% dintre tineri sunt mulțumiți de locul de muncă pe care îl au „ne determină pe noi, cei care azi guvernăm, să continuăm și să dezvoltăm politicile publice care să încurajeze tinerele generații să rămână și să își dezvolte carierele și afacerile în România”.

„Sistemul de educație, situația economică, șomajul, locuințele, mediul înconjurător și schimbările climatice sunt priorități ale tinerilor noștri, deci și ale noastre.
Folosirea șansei enorme a celor 80 de miliarde de euro - bani europeni care vor ridica standardele serviciilor publice și vor crește oportunitățile de dezvoltare a mediului antreprenorial se dovedește a fi, în aceste condiții, un angajament pe care administrația publică, Executivul, trebuie să îl îndeplinească pentru a nu dezamăgi tânăra generație, pentru care implementăm, deja, cadrul unui viitor mai bun, la noi acasă, în România Europeană, care susține valorile euro-atlantice”, adaugă prim-ministrul.

74% dintre tinerii români sunt optimiști în ceea ce privește viitorul Uniunii Europene și arată o mai mare deschidere și susținere pentru politicile europene decât alte categorii de vârstă.

Tot 74% dintre tineri sunt satisfăcuți cu viața pe care o duc, iar 61% dintre ei apreciază că lucrurile se îndreaptă în direcția bună în viața personală.

Tinerii români se declară satisfăcuți cu viața pe care o au în proporție de 64% (grupa de vârstă 15-24 de ani) și 74% (grupa de vârstă 25-34 de ani). 61% dintre cei din grupa 25-34 ani sunt mulțumiți de direcția pe care o ia viața proprie, iar 70% sunt mulțumiți de locul de muncă pe care îl au.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nicolae ciuca