x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciucă: PNL continuă să susțină cota unică, noi nu susținem introducerea de taxe și impozite noi

Ciucă: PNL continuă să susțină cota unică, noi nu susținem introducerea de taxe și impozite noi

20 Mai 2022   •   11:41
Ciucă: PNL continuă să susțină cota unică, noi nu susținem introducerea de taxe și impozite noi

„PNL continuă să susțină cota unică, noi nu susținem introducerea de taxe și impozite noi”, a spune premierul Nicolae Ciucă, liderul PNL.

„Am făcut mențiunea acum două zile - nu se discută despre impozitul progresiv. Nu există în momentul de față altă formulă de impozitare, ci există analize și studii care se derulează în grupul de lucru înființat la nivelul Ministerul Finanțelor. Odată ce vor finaliza aceste măsuri de optimizare fiscală, vom trece la etapele de consultqre cu instituțiile de specialitate, mediul academic, mediu de businnes, cu mediul asociativ, astfel încât să avem o decizie care să vină să sprijine tot ceea ce înseamnă atât colectarea banilor la bugetul de stat, cât și sprijinul pe care trebuie să îl acordă mediului de afaceri, pentru că această creștere eocnomică se datorează în mare măsură dialogului pe care l-am avut cu mediul de afaceri, dialogului cu instituțile de specialitate și de asemenea, dialogului cu investitorii romîni și străini și încrederii pe care am reșușit să o dăm până acum că avem proiecte concrete, predictibilitate și stabilitate în acest domeniu”, spune premierul Nicolae Ciucă, liderul PNL.

El precizează că ”PNL continuă să susțină cota unică”

„Noi nu susținem introducerea de taxe și impozite noi”, a menționat Ciucă.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunța luni o „redimensionare” a impozitelor, „dar asta nu înseamnă că mărim taxele”. El pledează în continuare pentru introducerea impozitului progresiv: „Ne mințim în continuare cu această cotă unică, care nu mai este unică”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă