x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciucă, despre un tandem președinte-premier: E prematur să ne pronunțăm azi

Ciucă, despre un tandem președinte-premier: E prematur să ne pronunțăm azi

de Redacția Jurnalul    |    04 Iul 2024   •   12:45
Ciucă, despre un tandem președinte-premier: E prematur să ne pronunțăm azi
Sursa foto: Hepta

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, nu exclude posibilitatea unui acord PSD-PNL privind un tandem președinte-premier între cele două tururi ale alegerilor prezidențiale: „E prematur să ne pronunțăm azi pe ce se va întâmpla în decembrie”. Calendarul electoral va fi aprobat joi, în ședința Executivului.

„În urma discuțiilor pe care premierul le-a avut cu celelalte partide politice a rezultat cât se poate de clar că toate celelalte partide au solicitat ca alegerile să aibă loc la termen și să nu existe această variantă a alegerilor comasate. S-a ținut cont de toate aceste opțiuni și, de asemenea, de încadrarea în prevederile legale, astfel încât să putem, să avem un calendar în conformitate cu prevederile legilor în vigoare”, spune Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă electoratul nu va fi obosit, în condițiile în care va merge trei duminici consecutive la vot, liderul PNL afirmă: „Din discuțiile care le-am avut a reieșit că s-a ridicat această problemă și partidele politice au zis că nu este nicio problemă dacă au loc alegerile pe 1 decembrie. 1 decem,bnrie este sărbătoarea noastră națională, poate și o sărbătoare a democrației în același timp”.

De asemenea, el a fost chestionat cu privire la o declarație a lui Marcel Ciolacu, care spunea în primăvară că e exclus să avem alegeri de ziua națională.

„Nu știu despre declarația respectivă. În momentul de față, ținând cont de toate aceste discuții și analiza pe prevederile legale a reieșit că acesta e calendarul care va fi adoptat astăzi prin Hotărâre de Guvern”, menționează Nicolae Ciucă.

Despre un eventual tandem președinte premier negociat între cele două tururi ale agelerilor prezidențiale, dar și despre continuarea guvernării PSD-PNL, președintele liberal apreciază: „În acest moment vă vor spune că fiecare dintre partide va avea propriul candidat. (...) E prematur să ne pronunțăm azi ce se va întâmpla în decembrie. (...) Dacă ne uităm și la rezultatele obținute la locale și la consistența actuală a valorii politice a celor două partide se poate discuta despre o abordare similară pentru guvernarea din 2025”.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ciuca tandem alegeri