x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Claudiu Năsui cere PSD-PNL să nu crească taxele pentru a suplini ineficiența ANAF

Claudiu Năsui cere PSD-PNL să nu crească taxele pentru a suplini ineficiența ANAF

de Redacția Jurnalul    |    08 Apr 2023   •   17:00
Claudiu Năsui cere PSD-PNL să nu crească taxele pentru a suplini ineficiența ANAF
Sursa foto: Lucian Alecu

Fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui cere guvernului PSD-PNL să nu crească taxele și impozitele pentru a suplini ineficiența ANAF în colectarea veniturilor statului, ci să elimine pensiile speciale și majorările de cheltuieli făcute anul trecut.

„În condițiile în care guvernul PSD-PNL a descoperit că are un minus de 20 de miliarde de lei în buget, fostul ministru Claudiu Năsui propune ca în loc să crească din nou impozitele, guvernul să renunțe la creșterea salariilor și sporurilor la stat față de anul trecut, ceea ce ar însemna o economie de 9.2 miliarde de lei; să renunțe la creșterea cheltuielilor de bunuri și servicii față de anul trecut, ceea ce ar însemna o economie de 3.5 miliarde de lei; să taie pensiile speciale, ceea ce ar aduce economii de 12.4 miliarde de lei”, se arată într-un comuniact al USR.

Guvernul ar putea face astfel economii de 25 de miliarde de lei.

„În total, guvernul ar face economii de 25 de miliarde de lei, adică cu cinci miliarde de lei în plus față de cât caută să taie acum. Iar asta fără ca marea majoritate a românilor să simtă vreo diferență în calitatea serviciilor statului”, spune deputatul USR Claudiu Năsui.

„Statul nu se va putea îndatora la nesfârșit. Reforme vor trebui făcute la un moment dat. Singura întrebare este cât timp va mai trece și câtă datorie se va mai acumula până când se prăbușește sistemul”, mai avertizează deputatul USR Claudiu Năsui.

Potrivit USR, din economiile făcute prin tăierea pensiilor speciale și a cheltuielilor umflate, guvernul PSD-PNL poate să înceapă să reducă taxarea pe muncă, ceea ce ar fi un real ajutor pentru români în contextul scumpirilor din ultima perioadă.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Claudiu Năsui anaf