x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Claudiu Săftoiu: "Băsescu ştia conţinutul discuţiilor dintre Geoană şi Iliescu" - video

Claudiu Săftoiu: "Băsescu ştia conţinutul discuţiilor dintre Geoană şi Iliescu" - video

21 Ian 2009   •   00:00

Fostul şef al SIE Claudiu Săftoiu a declarat, marţi seară, la Realitatea TV, că preşedintele Traian Băsescu ştia conţinutul discuţiilor între liderii PSD Mircea Geoană şi Ion Iliescu.



"Eu am aflat de intervenţii politice care se bazează pe informaţii şi interceptări ilegale, acum un an, acum doi ani şi am aflat de la preşedintele României că el ştia ce vorbeau Iliescu şi Mircea Geoană", a declarat Săftoiu la Realitatea TV.

La o oră după ce a făcut aceste afirmaţii, Săftoiu a făcut telefonic precizarea că se referă la declaraţii pe care şeful statului le făcea în presă şi nu că îi spunea lui despre aceste convorbiri.

"Este vorba de declaraţiile pe care Băsescu le dădea în presă, nu că-mi spunea mie. Am aflat din surse publice că preşedintele ştia că anumiţi politicieni vorbeau la telefon despre politică, asta nu înseamnă că mi-a spus personal", a susţinut Claudiu Săftoiu.

Fostul preşedinte Ion Iliescu a fost surprins de declaraţia făcută de fostul şef al Serviciului de Informaţii Externe.

"Să le fie ruşine şi nu vreau să fac alte comentarii", a afirmat Iliescu la Realitatea TV.

Claudiu Săftoiu a demisionat în martie 2007 de la conducerea SIE, după ce a declarat la Comisia parlamentară de anchetă privind suspendarea din funcţie a preşedintelui Băsescu că interceptările convorbirilor făcute de SIE sunt pe bază de mandat de la procurorul general şi că Serviciul dispune de aparatură de interceptare.
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic