Mona Musca a dat doua note informative la Securitate, pe care le-a semnat cu numele conspirativ "Dana", despre doua colege cu care lucra la facultate. Dezvaluirea a fost facuta ieri chiar de ea dupa ce a iesit de la audierea CNSAS.
Colegiul CNSAS a inceput ieri audierea politicienilor. Printre cei care au trecut pragul Colegiului s-a numarat si Mona Musca, deputata liberala, care la finalul audierii a facut o noua dezvaluire. "Sunt doua date suplimentare. Au aparut doua note in care se vorbeste foarte frumos despre doua persoane", a anuntat Musca dupa ce, in ultima vreme, a negat ca a dat vreo nota scrisa la Securitate si, mai mult decat atat, ca informatiile pe care le-a furnizat au fost strict legate de studenti straini. Ea a precizat ca cele doua note, scrise in anii â77-â78, le-a semnat cu numele de cod "Dana" si ca acestea erau de fapt caracterizari despre "o secretara si o doamna" de la facultatea unde lucra. "A fost o mirare pentru mine. Nu am mai tinut minte ca le-am scris. (â¦) E minunat ca s-au gasit!", a spus Musca, precizand ca notele nu fac decat sa dovedeasca ca ea nu a facut politie politica, pentru ca nu sunt decat niste caracterizari pozitive. Musca a sustinut ca nu mai sunt si alte note informative scrise de ea si a subliniat ca nu-si aminteste cate note a dat la Securitate", pentru ca in acea perioada era in divort. "ANTITERORISTUL". Un alt politician audiat ieri de Colegiu a fost liderul deputatilor democrati, Cristian Radulescu, care a spus ca dosarul sau dateaza din perioada anului doi de facultate si nu contine note scrise de el, ci numai relatari referitoare la el, furnizate de altii. Printre acestia si un ofiter antitero, caruia Radulescu i-a furnizat informatii despre colegul sau de camera, un cetatean arab, care era "seful retelei din Romania a unei binecunoscute organizatii teroriste arabe". Si senatorul UDMR Sogor Csaba a fost prezent ieri la Colegiu, el declarand ca nu a facut politie politica si ca in perioada anilor â80, cand era student la Teologie, a fost interogat de Securitate in legatura cu activitatea pastorului Tökes, si a dat trei declaratii semnate cu numele sau. La randul sau, senatorul PC Radu Terinte a venit la Colegiu pentru a-si vedea dosarul, care contine o singura fisa in care este pomenit numele sau, el precizand ca nu a semnat un angajament cu Securitatea.
VOT DESCHIS CA SI PANA ACUM
|
Membrii CNSAS vor da
verdictele in cazul politicienilor audiati in aproximativ doua saptamani. Cazimir Ionescu a precizat ca deciziile vor fi luate ca si pana acum, prin vot deschis, fiind acceptate si abtinerile. El a mai spus ca in aceasta perioada se asteapta un raspuns de la institutiile detinatoare de arhive daca mai exista documente referitoare la politicieni. La randul sau, Mircea Dinescu a anuntat
ca audierile politicienilor vor continua joia viitoare si a subliniat ca notele semnate de Musca nu erau de politie politica, ci unele "colegiale". Membrii Colegiului au sustinut ca cel mai simplu caz a fost al lui Radulescu.
|
Citește pe Antena3.ro