x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Coaliţia caută soluţii în cazul Geoană

Coaliţia caută soluţii în cazul Geoană

de Gabriela Antoniu    |    10 Iun 2009   •   00:00
Coaliţia caută soluţii în cazul Geoană
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

Vicepremierul Dan Nica a declarat ieri că membrii coaliţiei au hotărât găsirea unei soluţii de modificare a protocolului în urma deciziei preşedintelui Senatului, Mircea Geoană (foto), de a se retrage din funcţia de vicepreşedinte al CSAT.



"Preşedintele Geoană a informat coaliţia referitor la decizia care a fost luată cu privire la faptul că în CSAT funcţia de vicepreşedinte nu mai este o solicitare a PSD şi a rămas să fie găsită acea soluţie tehnică pentru ca prevederile protocolului coaliţiei să poată să fie modificate corespunzător", a spus Nica, după şedinţa conducerii coaliţiei. El a precizat că decizia privind modificarea protocolului urmează să fie luată în perioada următoare. Înaintea şedinţei coaliţiei, liderii PD-L Vasile Blaga şi Gheorghe Flutur au declarat că anunţul liderului PSD, Mircea Geoană, privind retragerea din CSAT a reprezentat un "joc de campanie", ei subliniind că nu se pune problema modificării protocolului coaliţiei. "A fost jocul lui Geoană în ziua votului. Nu va fi cazul să modificăm protocolul (de funcţionare al coaliţiei - n.r.). Nu scrie Geoană în acel protocol, ci preşedintele Senatului", a spus secretarul general al PD-L, Vasile Blaga.

Mircea Geoană a negat luni că ar fi semnat, într-o şedinţă a CSAT, memorandumul prin care se aproba retragerea trupelor militare din Irak. El a spus că la şedinţa CSAT respectivă a fost doar adus în discuţie memorandumul semnat între Guvernul român şi cel irakian, în care Parlamentul irakian solicita prelungirea până la 31 iulie a staţionării militarilor români. Liderul PSD a mai declarat că preşedintele Traian Băsescu a anunţat retragerea din Irak "la o dată specifică", fără a se fi consultat în prealabil cu CSAT, liderul PSD menţionând că la nivelul Parlamentului se va anunţa, săptămâna viitoare, o anchetă în legătură cu acest subiect.

×
Subiecte în articol: politic geoană