x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Codrin Ştefănescu cere explicaţii premierului în privinţa pensionarului care şi-a dat foc în faţa Guvernului

Codrin Ştefănescu cere explicaţii premierului în privinţa pensionarului care şi-a dat foc în faţa Guvernului

18 Mai 2016   •   14:14
Codrin Ştefănescu cere explicaţii premierului în privinţa pensionarului care şi-a dat foc în faţa Guvernului
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, îi cere explicaţii premierului, într-o scrisoare deschisă, în privinţa pensionarului care şi-a dat foc în faţa Guvernului.

"Domnule prim-ministru, trebuie să explicaţi urgent opiniei publice ce s-a întâmplat în cazul bătrânului pensionar care, ieri, şi-a dat foc în faţa Guvernului şi cum s-a ajuns la această situaţie dramatică. Şi asta pentru că dumneavoastră şi Guvernul tehnocrat pe care îl conduceţi păreţi mai degrabă interesaţi să vă răfuiţi cu mass-media care a avut 'neobrăzarea' să titreze că bătrânul a fost ignorat de ocupanţii de la Palatul Victoria, anunţând cu emfază pe pagina oficială de Facebook că ministrul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic şi un consilier juridic al dumneavoastră au avut, zice-se, trei 'discuţii' cu pensionarul. Mai mult decât atât, dle Cioloş trebuie să ne explicaţi imediat care este motivul pentru care pensionarul a fost transferat, împotriva voinţei sale, de la Spitalul Elias, unde fusese transferat după gestul disperat, la Spitalul Clinic de Psihiatrie Alexandru Obregia. Pentru că este absolut sinistru să ne întoarcem la vremurile de tristă amintire ale epocii Ceauşescu când un om care avea curajul să protesteze, să-şi revendice drepturile sau să denunţe un abuz era imediat închis într-un spital de nebuni pentru a se muşamaliza cazul", a transmis Ştefănescu, în scrisoarea deschisă.

Potrivit acestuia, "este vorba tot despre un protestatar care din deznădejde, umilit de Guvernul acestei ţări, aflat în greva foamei de aproape trei săptămâni este internat brutal şi abuziv într-un spital pentru boli psihiatrice, legat în cămaşa de forţă şi izolat, în ideea de a se închide acest subiect de interes public".

"Deci, ce se întâmplă domnule Cioloş, este mai importantă imaginea Guvernului pe care îl păstoriţi decât viaţa unor oameni?", conchide Ştefănescu. AGERPRES

×
Subiecte în articol: codrin Ştefănescu