x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Codrin Ștefănescu, reacție DURĂ după votul pentru Kovesi: „Pur și simplu vorbim despre ipocrizie la cel mai înalt nivel.”

Codrin Ștefănescu, reacție DURĂ după votul pentru Kovesi: „Pur și simplu vorbim despre ipocrizie la cel mai înalt nivel.”

27 Feb 2019   •   15:15
Codrin Ștefănescu, reacție DURĂ după votul pentru Kovesi: „Pur și simplu vorbim despre ipocrizie la cel mai înalt nivel.”

Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat miercuri, după votul din comisia LIBE a Parlamentului European cu privire la candidatura Laurei Codruța Kovesi la funcția de procuror-șef european, că este revoltător cum „șefa călăilor” din România, care a condus o instituție care a distrus destine, să fie susținută politic de un grup restrâns din UE. Codrin Ștefănescu a adăugat că românii au înțeles, în acest fel, care este miza alegerilor europarlamentare.

„Un grup restrâns de politicieni din Uniunea Europeană desemnează în funcții, inclusiv în funcția de procuror-șef european, oameni în urma unor proceduri strict politice. Uneori aceste proceduri nu au nicio legătură cu susținerea din partea unei țări, a unui guvern, a unei națiuni și nu au nicio legătură cu democrația. Din această perspectivă, acestă preocupare și critică a Bruxelles-ului față de legile justiției și față de modificările pentru consolidarea drepturilor și libertăților cetățenești și laitmotivul lor legat de independența procurorilor sunt expresia unui fariseism acut. Pur și simplu vorbim despre ipocrizie la cel mai înalt nivel. Cum ar fi dacă după modelul desemnării procurorului-șef european, România ar negocia politic, de exemplu, în comisiile parlamentare, între grupurile politice, și ar vota în Parlament procurorii de rang înalt, cum sunt Procurorul General, șefii DNA și DIICOT și așa mai departe?”, a declarat secretarul general PSD, Codrin Ștefănescu, pentru Știripesurse.ro

×
Subiecte în articol: Codrin Ştefănescu