x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Combaterea sărăciei, plan extins

Combaterea sărăciei, plan extins

19 Ian 2016   •   09:33
Combaterea sărăciei, plan extins
Sursa foto: RADU TUTA / AGERPRES FOTO

Dacian Cioloş vrea ca Ministerul Muncii să aibă programe comune cu ministerele Educaţiei, Sănătăţii şi Agriculturii pentru combaterea sărăciei, în special în mediul rural. Primul-ministru a cerut şi reducerea birocraţiei.

Premierul Dacian Cioloş a avut, ieri, o întâlnire de lucru cu ministrul Muncii, Ana Costea, în care s-au stabilit priorităţile pentru anul 2016. Inserţia socială şi combaterea sărăciei în mediul rural ar trebui realizate prin cooperarea mai multor ministere, a declarat Cioloş după întâlnire.

„Atunci când vorbim de sărăcie, de exemplu, de sărăcia în mediul rural, asta presupune o conlucrare şi o coordonare a programelor pe care le are Ministerul Muncii cu programele pe care le are Ministerul Educaţiei, Ministerul Sănătăţii sau Ministerul Agriculturii”, a spus premierul, adăugând că este necesară şi o conlucrare mai bună între grupurile de acţiune locală şi primării care nu poate fi realizată decât prin eliminarea birocraţiei prea rigide. De asemenea, Cioloş i-a încurajat pe reprezentanţii Ministerului Muncii să „lucreze într-un mod mai deschis cu diferiţi actori neguvernamentali” şi să profite de pe urma experienţei pe care aceştia o au în aplicarea unor programe privind politicile sociale.
 

×