x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Confiscarea averilor ilicite, demersul PUSL, prioritate și la nivelul UE

Confiscarea averilor ilicite, demersul PUSL, prioritate și la nivelul UE

de Redacția Jurnalul    |    07 Iun 2023   •   12:45
Confiscarea averilor ilicite, demersul PUSL, prioritate și la nivelul UE
Sursa foto: FB Maria Grapini

Uniunea Europenă a demarat procesul de adoptare pentru o Directivă privind confiscarea averilor ilicite, aceasta fiind deja aprobată în Comisia LIBE a Parlamentului European și urmând acum să fie negociată între Consiliu, Comisie și Parlament.

În România există o inițiativă cetățenească pentru o astfel de lege, proiect care a fost susținut și asumat de PUSL.

“Cred că toți românii cinstiți ar trebui să semneze pentru această initiativă, iar Parlamentul trebuie să o voteze cât mai repede și să nu mai aștepte să fie împins de la spate de Directive europene. Este în interesul României să punem capăt acumulării averilor ilicite și să împiedicăm fraudarea bugetului țării. Cu o lege care să prevadă confiscarea averilor acumulate ilicit, se va realiza în viitor și o prevenție legată de combaterea evaziunii fiscale”, transmite europarlamentarul PUSL Maria Grapini.

Pentru a putea fi depus în Parlament este nevoie de 100.000 de semături.

„Proiectul de lege privind confiscarea averilor ilegale susținut de PUSL vine să repare o nedreptate și este răspunsul așteptat de toți românii cinstiți, care și-au plătit mereu taxele și impozitele la stat, în timp ce o altă categorie de români a acumulat averi pe care nu le poate justifica și pentru care nu a fost trasă niciodată la răspundere”, spune PUSL într-un comunicat de presă.

×