x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică CONFLICT Klaus Iohannis: PSD Guvernează prost. Viorica Dăncilă nu înțelege cum funcționează Statul.

CONFLICT Klaus Iohannis: PSD Guvernează prost. Viorica Dăncilă nu înțelege cum funcționează Statul.

07 Dec 2018   •   13:15
CONFLICT Klaus Iohannis: PSD Guvernează prost. Viorica Dăncilă nu înțelege cum funcționează Statul.

Președintele Klaus Iohannis a răspuns demersului anunțat de premierul Viorica Dăncilă de a-l reclama la Curtea Constituțională pentru refuzul de a numi noii miniștri. 

"Probabil, Curtea va da un răspuns. Dar CCR nu va rezolva problema, pentru că problema nu este una constituțională, ci una politică. Vă spun și cele două cauze: de facto, România nu are prim-ministru, și a doua totala inabilitate a PSD de a face politică.

Doamna prim-ministru mi-a trimis în scris o solicitare de remaniere a guvernului, fără să caute o discuție sau un dialog cu mine. Doamna prim-ministru m-a sunat, totuși ieri și m-a întrebat dacă am terminat analiza și dacă voi da un răaspuns. I-am spus că azi și mâine nu, și îi voi da un răspuns. Această doamnă nu înțelege cum funcționează statul. Noi nu suntem aici să ne trimitem scrisori scrise de secretare sau colaboratori. 

A doua cauză a acestei probleme politice este totala inabilitate a PSD de a face politcă. PSD și-a pierdut sub acest Dragnea capacitatea de a activa politic. PSD nu mai știe să facă politică. Este foarte grav pentru PSD dă guvernarea. PSD guvernează prost, inclusiv prin inabilitatea premierului de a rezolva o problemă", a declarat președintele Iohannis.

El a acuzat PSD că aplică politca pumnului în gură și a spus că va aștepta decizia CCR și apoi va acționa constituțional.

"Prin amânare, nu se blochează activitatea Guvernului, a subliniat Klaus Iohannis. (...) Este evident că acest guvern este condus de infractorul Dragnea, prin interpuși", a declarat președintele țării.

 

 

×