x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liderii UDMR își aleg președintele. Kelemen Hunor este singurul candidat

Liderii UDMR își aleg președintele. Kelemen Hunor este singurul candidat

de Redacția Jurnalul    |    29 Apr 2023   •   09:40
Liderii UDMR își aleg președintele. Kelemen Hunor este singurul candidat

Congresul UDMR continuă sâmbătă cu alegerea preşedintelui formaţiunii, actualul lider, Kelemen Hunor, candidând pentru un nou mandat.

Congresul a debutat vineri, ocazie cu care Kelemen Hunor le-a vorbit delegaţilor despre rămânerea UDMR la guvernare.

"Undeva, la sfârşitul lunii mai - începutul lunii iunie, se va numi un nou premier, pe noi nu ne atinge acest lucru pentru că noi nu avem candidat la această funcţie şi decizia de a schimba premierul s-a născut în momentul în care partidele (PSD şi PNL - n.r.) au propus acest lucru, noi nu am putut avea candidat, motiv pentru care nu facem parte din acest acord, ceea ce înseamnă că nu ne băgăm. E ca şi o bătaie bună la cârciumă, dacă stai acolo şi nu ai nicio treabă, atunci cel mai bine este să nu fii în situaţie, nu vrem să ne complicăm, dar nu pot să vă promit că totuşi reuşim să rămânem pe dinafară. Noi vrem să rămânem la guvernare, munca ne-am asumat-o pe timp de patru ani (...), dar vom vedea ce se va întâmpla după ce vom avea noul premier, noi ţinem cu dinţii de poziţiile pe care le avem", a spus liderul UDMR.

De asemenea, în prima zi a Congresului, au fost prezenţi şi preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, cei doi dând asigurări că îşi doresc UDMR în coaliţie.

Sâmbătă, se va adopta raportul politic al preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, acesta urmând să-şi susţină ulterior discursul program pentru un nou mandat. Ulterior, delegaţii la Congres vor vota candidatura lui Kelemen Hunor pentru următorii patru ani.

×
Subiecte în articol: congres udmr kelemen hunor