x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Consiliul Judetean, dat in judecata de conducerea lui

Consiliul Judetean, dat in judecata de conducerea lui

02 Iun 2004   •   00:00

La Consiliul Judetean Neamt a aparut o situatie cel putin ciudata, daca nu comica, informeaza BBC.

Presedintele si cei doi vicepresedinti dau in judecata chiar institutia la care semneaza condica de prezenta, deoarece Consiliul Judetean le-a respins alocarea a peste un miliard de lei drept sporuri salariale pentru cei patru ani de mandat. Cei trei reclamanti sustin ca pe timpul mandatului au primit numai indemnizatie de conducere, la care nu s-au adaugat sporuri de vechime sau salarii de merit. "Este adevarat ca s-a dat o anume interpretare legii. Nu este doar cazul nostru. Acest fapt este reclamat si de alti 40 de primari din Neamt. In Satu-Mare, o serie de primari chiar au deschis actiuni in instanta. Cererile noastre vizeaza ultimii trei ani, pentru ca atat putem solicita pentru reparatii financiare. Justitia isi va spune cuvantul", a declarat presedintele Consiliului Judetean Neamt, Raul Bobeanu (PSD).

MOTIVATIE. El si cei doi vicepresedinti isi motiveaza cererea de acordare a sporurilor salariale aratand ca, pe timpul mandatului, ar fi primit doar indemnizatii de conducere, la care nu s-au adaugat sporuri de vechime sau salarii de merit. La sfarsitul acestui mandat, cei trei au initiat un proiect de hotarare care prevede ca sumele sa le fie acordate. Proiectul a fost insa respins de catre plenul Consiliului Judetean. Unul dintre consilierii judeteni a afirmat ca nu vrea sa se trezeasca cu Curtea de Conturi peste cap si sa scoata banii din buzunar. "Noi respingem, iar dumneavoastra puteti merge in instanta", li s-a spus celor trei.

Pe de alta parte, cei trei membri din conducerea executiva a Consiliului Judetean Neamt sustin ca banii solicitati li se cuvin conform legii. Ei stiu ca in acest judet mai multi primari au avut, in acest mod, castig de cauza. "Este un drept al nostru si nu vom renunta", a afirmat vicepresedintele Consiliului Judetean Neamt, Mihai Ailenei. (Gabriela Antoniu)

×
Subiecte în articol: politic judeţean