x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Constantin Niţă avertizează UDMR: Ori cu noi, ori opt ani în Opoziţie!

Constantin Niţă avertizează UDMR: Ori cu noi, ori opt ani în Opoziţie!

17 Ian 2011   •   11:30
Constantin Niţă avertizează UDMR: Ori cu noi, ori opt ani în Opoziţie!
Sursa foto: bloombiz.ro/

PSD vrea să atragă UDMR în tabăra Opoziţiei parlamentare. Vicepreşedintele PSD Constantin Niţă a declarat la RFI că UDMR fie se aliază cu PSD, fie stă opt ani în Opoziţie. Niţă a precizat că, dacă UDMR nu se alătură acum PSD şi PNL, probabil anul viitor cele două partide nu vor mai avea nevoie de formaţiunea maghiară.

Constantin Niţă este ferm : UDMR ori se alătură actualei Opoziţii acum, ori nu mai intră în atenţia PSD şi PNL în următorii opt ani. "Dorim şi noi şi PNL-ul ca UDMR-ul să vină alături de noi în acest proiect, dar am dori ca UDMR-ul să vină acum alături de noi. Anul viitor, probabil nu mai avem nevoie de ei. Şi cred că dacă nu vin acum, le-ar prinde bine să stea vreo opt ani în Opoziţie", spune Niţă, potrivit realitatea.net.

"Dacă vor să vină alături de un proiect naţional, pe un termen mediu, de opt-zece ani, atunci sunt bineveniţi. Dacă vor să rămână alături de actuala echipă guvernamentală şi de actuala Putere, atunci să rămână până vor dispărea de pe scena politică, la fel ca PDL-ul", spune vicepreşedintele PSD.

Social-democraţii şi liberalii vor să facă o alianţă, care să câştige apoi Puterea. Cele două partide nu pot face acest lucru decât dacă atrag în această ecuaţie şi Uniunea Democrată a Maghiarilor din România. UDMR-ul a spus însă că nu este interesată să părăsească arcul guvernamental actual. Totuşi, există anumite voci în formaţiunea maghiară, care şi-ar dori o apropiere de Opoziţie.

×