x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Continuă războiul între facţiunile din USR

Continuă războiul între facţiunile din USR

de Marius Gîrlașiu    |    31 Oct 2017   •   08:24
Continuă războiul între facţiunile din USR
Sursa foto: DIANA OROS

Apropiaţii lui Nicuşor Dan nu s-au împăcat cu pierderea puterii în USR, după ce deputatul Dan Barna, susţinut de tabăra lui Cristian Ghinea, a devenit preşedintele parti­dului la Congresul desfă­şurat în weekend, la Poiana Braşov. Şaisprezece parlamentari şi lideri de filiale judeţene din USR cer reluarea alegerilor şi recunoașterea „crizei de moralitate și legitimitate” de la vârful USR.

Susţinătorii lui Nicuşor Dan acuză facţiunea controlată de Cristian Ghinea că vrea să controleze tot ce mişcă în partid şi consideră că deputatul Dan Barna a devenit preşedintele USR la un Congres viciat prin practici necurate demne de PSD şi PNL. Oamenii lui Nicuşor susţin că cei care l-au împins în faţă pe Dan Barna au instru­mentat ilegalităţi prin care au influenţat decisiv rezultatul alegerilor din Poiana Braşov. Concret, tabăra pro-Nicuşor susţine că deputatul Cristian Seidler ar fi câştigat „din primul tur – legal, legitim, curat” alegerile pentru conducerea USR, dacă Biroul Naţional controlat de apropiaţii lui Ghinea nu ar fi făcut tot posibilul pentru a anula scrutinul din 15 octombrie, prin care s-au desemnat delegaţii filialei din Bucureşti. La acea dată, 58 dintre cei 63 de delegaţi din Capitală îl susţi­neau pe Cristian Seidler, liderul deputaţilor USR. Ulterior, după anularea alegerilor de la Bucureşti, Biroul Naţional a organizat un alt scrutin, care a durat trei zile şi care a fost boicotat în bloc de susţinătorii lui Seidler. „S-au făcut multiple abuzuri: votanții au fost desemnați de către Biroul Naţional, iar pe liste au fost trecute persoane care nu au candidat să fie delegați. Comisia Municipală de Arbi­traj a Municipiului București a constatat aceste nereguli și a declarat alegerile para­lele din 23-25.10.2017 nestatutare. Ca atare, Congresul Extraordinar este nestatutar, deoarece a primit delegați aleși nestatutar. Așa cum s-a văzut și la vot, rezultatul ar fi fost cu totul altul dacă aceste încălcări ale statutului nu s-ar fi produs”, susţin 16 parlamentari şi lideri de filiale judeţene din USR. „La Congres au lipsit sau şi-au anulat votul 96 de persoane din lista de 276 de delegaţi (din care aprox. 90 din afara Bucureştiului). Dacă adăugăm pe cei 58 de delegati pro-Seidler aleşi iniţial la Bucureşti, Cris­tian Seidler ar fi câştigat din primul tur (cu aprox. 150-160 de voturi). Anularea nestatutară a alegerilor din Bucureşti a decis aşadar preşedintele USR”, a acuzat fostul lider al partidului, Nicuşor Dan.

Eu nu mai sunt în partid, dar în USR au rămas oameni care au venit pentru mine, care au muncit pentru USR timp de mai bine de doi ani şi care îmi spun că nu mai suportă nelegalitatea şi denaturarea scopurilor USR-ului. Nicuşor Dan, deputat independent

 

×
Subiecte în articol: usr