x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Controale la stațiile GPL. Ciolacu cere ca firmele fără avize și autorizații să răspundă și penal

Controale la stațiile GPL. Ciolacu cere ca firmele fără avize și autorizații să răspundă și penal

de Redacția Jurnalul    |    31 Aug 2023   •   11:18
Controale la stațiile GPL. Ciolacu cere ca firmele fără avize și autorizații să răspundă și penal
Sursa foto: Hepta

„Trebuie să schimbăm și legislația astfel încât cine nu are autorizație sau orice aviz de funcționare să răspundă și penal”, spune premierul Marcel Ciolacu, referitor la controalele

„M-am coordonat cu dl vicepremier și ministru de Interne. Văd că a pornit în forță și controlul național la benzinării, depozite, cisterne de carburant, cu accent special pe cele peste 1300 de puncte de alimentare cu GPL”, spune Marcel Ciolacu.

Premierul a făcut un apel public și a cerut tuturor instituțiilor implicate să aplice legea cu strictețe și, oriunde găsesc nereguli, să ia măsuri ferme.

„Toți acești așa-ziși patroni care fac zeci și sute de milioane de euro provocând tragedii de proporții nu mai au ce căuta în mediul de afaceri din România! Trebuie să schimbăm și legislația astfel încât cine nu are autorizație sau orice aviz de funcționare să răspundă și penal! În acest moment, doar să plătească o amendă și să-și vadă liniștit de treabă, adică produc alte drame”, încheie Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a dispus luni începerea unui control la nivel național cu privire la îndeplinirea condițiilor de autorizare, funcționare și exploatare a tuturor instalațiilor de depozitare și comercializare a carburanților, inclusiv GPL.

Două explozii au avut loc sâmbătă la stația GPL din Crevedia. Doi oameni - soț și soție - au murit. Au fost în total 58 de victime, dintre care 43 sunt angajați ai Ministerului de Interne - pompieri, polițiști și jandarmi care au acționat la fața locului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu statii gpl