x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Convenția Românilor de Pretutindeni, organizată la Iași

Convenția Românilor de Pretutindeni, organizată la Iași

de Redacția Jurnalul    |    17 Ian 2024   •   10:45
Convenția Românilor de Pretutindeni, organizată la Iași

Cea de-a doua ediție a Convenției Românilor de Pretutindeni, organizată cu prilejul aniversării a 165 de ani de la Mica Unire, va avea loc marți, la Iași, anunță eurodeputatul PMP Eugen Tomac.

„Deputatul în Parlamentul European, Eugen Tomac, organizează, în data de 23 ianuarie 2024, cu prilejul aniversării a 165 de ani de la Mica Unire, cea de-a doua ediție a Convenției Românilor de Pretutindeni. Evenimentul se va desfășura la Iași, capitala Unirii, și va reuni lideri ai comunităților românești din întreaga lume, reprezentanți ai mediului academic, jurnaliști, lideri politici și reprezentanți ai statului român”, potrivit unui comunicat de presă.

Liderul PMP amintește că prima ediție a Convenției Românilor de Pretutindeni a avut loc în anul 2020, la Parlamentul României.

„Evenimentul își propune să reunească români de pretutindeni, creând cadrul necesar pentru dialog și colaborare”, potrivit sursei citate.

Discuțiile vor fi axate în jurul unor teme de interes pentru românii din vecinătate și din Diaspora, printre care „România și R. Moldova, împreună în Uniunea Europeană”, „Reprezentarea românilor de peste hotare în Parlamentul României. O lege care trebuie modificată”, „Războiul din Ucraina și consecințele lui asupra comunității românești din acest stat” și „Unitate și identitate pentru o Românie euro-atlantică”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: conventie romani de pretutindeni iasi