x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Corina Creţu, audiată în Parlament pentru postul de comisar european pentru Politici Regionale

Corina Creţu, audiată în Parlament pentru postul de comisar european pentru Politici Regionale

22 Sep 2014   •   08:09
Corina Creţu, audiată în Parlament pentru postul de comisar european pentru Politici Regionale
UPDATE 14:10 - Audierea social-democratei Corina Creţu, nominalizată pentru postul de comisar european pentru Politică Regională, a început luni în Comisiile pentru afaceri europene ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. "Sunt convinsă că va fi o dezbatere constructivă în legătură cu acest portofoliu. Sunt prezentă aici în calitate de comisar european desemnat pentru politici regionale şi e o mare plăcere şi onoare pentru mine", a spus Corina Creţu la începutul audierilor de la Palatul Parlamentului.

La audiere participă şi premierul Victor Ponta.
.....................................

Înainte de a intra în comisia de Dezvoltare a Parlamentului European, Corina Creţu, desemnată comisar european pentru Politici Regionale, va fi audiată în legislativul României. Astfel, Creţu va trece azi comisiile de specialitate din Parlamentul României.

Audierea este programată la ora 14:00.

Corina Creţu va deţine portofoliul Politică Regională în viitoarea Comisie Europeană, potrivit anunţului făcut în 10 septembrie 2014 de preşedintele ales al noului Executiv comunitar, Jean-Claude Juncker, care a prezentat într-o conferinţă de presă componenţa Colegiului comisarilor pentru perioada 2014-2019.

Social-democrata Corina Creţu a fost aleasă europarlamentar în 2012 şi a fost desemnată vicepreşedinte al Parlamentului European, din partea grupului europarlamentar Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor (S&D), al doilea ca mărime din legislativul european.

×