x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Corina Creţu: Prin USD, întărim mesajul nostru de stânga şi promovăm politicile social-democrate în Europa

Corina Creţu: Prin USD, întărim mesajul nostru de stânga şi promovăm politicile social-democrate în Europa

de Agerpres    |    10 Feb 2014   •   17:27
Corina Creţu: Prin USD, întărim mesajul nostru de stânga şi promovăm politicile social-democrate în Europa
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Eurodeputatul PSD Corina Creţu, care deschide lista candidaţilor USD pentru alegerile europarlamentare din luna mai, a afirmat luni că semnarea protocolului alianţei electorale PSD - UNPR - PC încurajează promovarea politicilor social-democrate în Europa.

"Semnarea protocolului de astăzi cred că înseamnă un moment foarte important pentru politica românească şi pentru noi, ca partide semnatare. Dovedim astăzi dorinţa noastră de a construi împreună o politică europeană puternică şi eficientă, în folosul şi în beneficiul tuturor românilor. Sigur că rămânem parte a alianţei USL. Avem aceleaşi obiective pe care le-am avut în 2012 şi în 2013, dar azi întărim mesajul nostru de stânga şi promovăm politicile social-democrate în Europa", a declarat Corina Creţu, la Palatul Parlamentului.

Ea a adăugat că USD dispune de cea mai puternică echipă de candidaţi la europarlamentare, oferta alianţei nou-înfiinţate fiind de asemenea una care promovează "o Românie puternică într-o Europă puternică".

"Oferta noastră este clară: noi propunem românilor mai multă solidaritate şi justiţie socială, renunţarea la austeritate şi promovarea unui nou model economic european, bazat pe creştere economică, pe reducerea şomajului mai ales în rândul tinerilor şi folosirea inteligentă a oportunităţilor care derivă din apartenenţa noastră la UE. Vrem să promovăm în mod demn interesele românilor în UE şi să apărăm drepturile cetăţenilor români, indiferent unde sunt ele încălcate. Suntem cea mai puternică echipă din România", a apreciat eurodeputatul.

La rândul său, senatorul PSD Ecaterina Andronescu a precizat că PSD, UNPR şi PC au ales să candideze împreună sub sigla USD pentru a reuşi să îndeplinească, în Europa, cât mai multe dintre aşteptările românilor.

"Ne-am unit ca să fim mai puternici nu pentru că ne dorim puterea, ci pentru că vrem să facem mai multe lucruri pentru oamenii care aşteaptă de la noi. Eu cred că România nu trebuie să fie tratată niciodată ca o ţară aflată la marginea Europei, ci ca o ţară care are valori şi care respectă valorile europene. Sunt convinsă că adunându-ne competenţele în interiorul acestei Uniuni, vom reuşi să rezolvăm pentru ţară mai multe proiecte şi cetăţenii să nu mai fie înşelaţi în aşteptările pe care le au când votează", a spus Andronescu.

În opinia acesteia, faptul că numele său se regăseşte pe lista candidaţilor USD pentru alegerile europarlamentare reprezintă "o provocare".

×