x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Corlăţean: Aderarea la Schengen, amânată deoarece Guvernul a cerut şpagă de la o companie franceză

Corlăţean: Aderarea la Schengen, amânată deoarece Guvernul a cerut şpagă de la o companie franceză

22 Dec 2010   •   11:34

Senatorul PSD Titus Corlăţean a declarat că motivul pentru care Franţa a cerut amânarea aderării României la Schengen este legat de şpaga "la nivel african", adică foarte mare, pe care Guvernul a cerut-o pentru segmentul de autostradă Comarnic-Braşov de la compania franceză Vinci.

Ipoteză uluitoare lansată de senatorul PSD Titus Corlăţean. El susţine că decizia Franţei de a cere amânarea  aderării ţării noastre la spaţiul Schengen ar avea legătură cu motivele refuzului companiei franceze Vinci de a mai construi autostrada Comarnic-Braşov.

"Atunci când noi aflăm din medii franceze de înalt nivel faptul că acestei companii i s-a cerut şpagă inacceptabilă nici măcar la nivel african, iar compania e scoasa de pe piaţă de un guvern care e pus pe şpagă, acest lucru se răsfrânge politic împotriva României", a declarat Corlăţean, la Realitatea Tv. El a ţinut să amintească de faptul că pe segmentul de autostradă Comarnic-Braşov preţul a crescut brusc, în opinia sa, pentru a acoperi această şpagă.

Franţa şi Germania au cerut  oficial amânarea aderării României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen, declarând că o astfel de aderare ar fi "prematură" dacă s-ar produce în martie 2011, potrivit unei scrisori adresate comisarului pentru afaceri interne.

×