x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Corlăţean: Avem confirmări că parlamentari ai Puterii vor vota moţiunea de cenzură

Corlăţean: Avem confirmări că parlamentari ai Puterii vor vota moţiunea de cenzură

17 Apr 2012   •   09:38
Corlăţean: Avem confirmări că parlamentari ai Puterii vor vota moţiunea de cenzură

Vicepresedintele PSD, Titus Corlatean, a declarat la RFI ca sunt parlamentari ai Puterii care au semnat textul motiunii de cenzuta si o vor vota. El a precizat ca USL are semnale ca senatori si deputati din arcul guvernamental "se vor ridica si vor merge la vot".

"Avem nu doar semnale, ci avem confirmari. In primul rand, confirmari prin faptul ca atat la Camera Deputatilor, cat si la Senat sunt parlamentari ai Puterii, care au semnat textul motiunii de cenzura si care sustin adoptarea motiunii de cenzura impotriva actualului Guvern", a afirmat Corlatean.

El a spus ca USL are "semnale ca sunt si alti parlamentari interesati sa sustina motiunea de cenzura fie prin semnatura urmata de vot, fie direct in ziua votului si ca o parte dintre ei nu vor mai accepta sa stea legati de bancile Parlamentului, asa cum a procedat PDL-ul si arcul majoritar anterior, la alte motiuni de cenzura. Altfel spus, se vor ridica si vor merge la vot".

In opinia lui Titus Corlatean, "este un gest pana la urma firesc intr-o Romanie extrem-extrem de agitata, intr-un an foarte complicat in continuare, un an in care pe de o parte guvernantii ne-au spus la inceputul anului ca trebuie pastrat un anumit echilibru bugetar, o anumita rigoare, o anumita disciplina si pe de alta parte, aceeasi Putere acum, in prag de alegeri arunca cu bani in stanga si-n dreapta".

Motiunea de cenzura a USL ar urma sa vizeze infiintarea unei linii maghiare la Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures, situatia privatizarilor si acordarea de fonduri publice catre primariile actualei Puteri.

Motiunea de cenzura a USL are nevoie de 231 de voturi favorabile pentru a fi adoptata. Opozitia are in prezent 212 parlamentari. Lipsesc, asadar, 19 voturi. De unde vor veni?

×