x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Coronacriza: Specialiștii PSD nu recomandă campanie electorală. Lucrurile sunt scăpate de sub control, spune Ciolacu

Coronacriza: Specialiștii PSD nu recomandă campanie electorală. Lucrurile sunt scăpate de sub control, spune Ciolacu

29 Oct 2020   •   21:14
Coronacriza: Specialiștii PSD nu recomandă campanie electorală. Lucrurile sunt scăpate de sub control, spune Ciolacu
Sursa foto: Lucian Alecu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, că pericolul de infectare cu noul coronavirus nu este în ziua votului, ci în timpul campaniei electorale. Ciolacu spune că, în prezent, lucrurile sunt „scăpate de sub control” în privința infectărilor noi zilnice.

Ciolacu atrage atenția că prioritatea trebuie să fie sănătatea românilor și apoi toate celelalte domenii.

„Lucrurile sunt scăpate de sub control în România. În acest moment, dacă ne luăm după numărul de populație, avem cele mai multe decese din Europa, fără doar și poate. Prioritatea românilor este această criză sanitară, pe urmă vorbim de educație, de economie. Avem timp să plătim împrumuturile. Prioritatea rămâne sănătatea. Noi am spus «haideți să ne întâlnim, facem un pact pentru sănătate» (...) lăsăm numai specialiștii”, a spus Ciolacu, joi seara, la Antena3.

Potrivit acestuia, specialiștii din PSD, Alexandru Rafila și Adrian Streinu Cercel nu recomandă campania electorală.

„Orice guvern normal, orice președinte normal ar fi venit, ar făcut un apel și ar fi luat niște măsuri să stopăm acest trend ascendent. Peste o săptămână intrăm în campanie electorală. Explicau specialiștii că nu e o problemă ziua votului. Problema este campania electorală, deoarece există o fluctuație pe mijloacele de transport. Până la urmă și deplasările, întâlnirile, acolo este o problemă, în campanie electorală. Categoric nu recomandă o campanie electorală (Cercel și Rafila – n.r.)”, a mai declarat președintele PSD.

Acesta este de părere că președintele unei țări ar trebui să aibă capacitatea să strângă toate forțele politice, să facă un pact pe sănătate, să se vadă care sunt prioritățile românilor și pe urmă să se gândească la alegeri

 

 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu