x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Costache, noi dezvăluiri despre demisia de la Ministerul Sănătății: Am fost într-un fel acuzat de fraternizare cu opoziția, cu PSD

Costache, noi dezvăluiri despre demisia de la Ministerul Sănătății: Am fost într-un fel acuzat de fraternizare cu opoziția, cu PSD

31 Aug 2021   •   09:35
Costache, noi dezvăluiri despre demisia de la Ministerul Sănătății: Am fost într-un fel acuzat de fraternizare cu opoziția, cu PSD
Sursa foto: Lucian Alecu

Dr. Victor Costache a dezvăluit adevăratul motiv pentru care Ludovic Orban i-a cerut demisia din funcția de ministru al Sănătății. La momentul respectiv, susține el, a fost acuzat de 'fraternizare cu PSD' pentru că a preluat inițiativa testării în masă a profesorului Streinu-Cercel.

„E adevărat că ați fost schimbat și vi s-a cerut demisia de către Ludovic Orban pentru faptul că ați vrut să faceți testare în masă?”, a fost întrebarea adresată de realizatorul emisiunii 'Sinteza Zilei' de la Antena 3, Mihai Gâdea. 

Fostul ministru al Sănătății, Victor Costache, a răspuns că „Mi s-a cerut demisia de către Ludovic Orban și ăsta e momentul să o declar și să o recunosc la mai bine de un an de la acest episod.

Unul din motive a fost testarea în masă și faptul că, preluând acest mesaj și această inițiativă a domnului profesor Adrian Streinu Cercel, cu care am colaborat extraordinar de bine și pe care îl respect, am fost într-un fel acuzat de fraternizare cu opoziția, cu PSD.

Vreau să spun că în medicină nu există o poziție sau o guvernare. În medicină există interesul pacienților și a oamenilor."

De profesie medic chirurg, Victor Costache a lucrat peste 10 ani în spitale din străinătate, iar apoi s-a întors în țară ca șef al Secției de Chirurgie Cardiovasculară și Toracică.

Costache a fost numit ministru al Sănătății pe 4 noiembrie 2019, demisionând pe 26 martie 2020, în urma unui scandal privind testarea în masă împotriva COVID-19 a bucureștenilor. 

Pe 1 februarie, Victor Costache a fost numit consilier onorific al premierului Florin Cîțu, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial. Documentul prevedea că activitatea lui nu este renumerată.

×
Subiecte în articol: Victor Costache