x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crimele de la Caracal, puse în “cârca” Guvernului Dăncilă în textul moțiunii de cenzură

Crimele de la Caracal, puse în “cârca” Guvernului Dăncilă în textul moțiunii de cenzură

de Ion Alexandru    |    26 Sep 2019   •   09:35
Crimele de la Caracal, puse în “cârca” Guvernului Dăncilă în textul moțiunii de cenzură

Opoziția a finalizat un draft al textului moțiunii de cenzură, pe care intenționează să o depună în perioada următoare. Documentul, care poartă denumirea “Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis urgent”, inițiatorii au inserat câteva argmente incredibile care să justifice acest demers.

Astfel, Executivul PSD este acuzat că se face vinovat moral de crimele lui Gheorghe Dincă de la Caracal. “Infracționalitatea, în loc să fie combătută, pare a fi stimulată, ajungându-se la situația inacceptabilă în care clanuri de interlopi au acționat nestingherit, uneori chiar în complicitate cu reprezentanți ai autorităților statului. Tragedia de la Caracal, dar și multe alte cazuri din țară sunt proba vie a acestei situații”, se arată în document.

O altă acuzație din această moțiune, la care, cu mult tupeu, au achiesat și aliații politici ai lui Dacian Cioloș, care a condus “Guvernul Zero”, ca urmare a fondurilor europene atrase în anul 2016, este aceea că Guvernul Dăncilă a avut o “absorbție slabă a fondurilor europene. “Peste câteva lui, intrăm în anul 2020 și constatăm că aproape 6,4 miliarde de euro din fondurile UE alocate României nici măcar nu au fost cerute de la Uniunea Europeană”, mai scriu inițiatorii moțiunii.

Ludovic Orban a precizat, ieri, că Opoziția a strâns, deja, 237 de semnături pentru moțiunea de cenzură, fiind semnată și de trei parlamentari de la PSD. Moțiunea ar urma să fie depusă la începutul săptămânii viitoare și, eventual, votată fie vinerea următoare, fie la începutul lunii octombrie. 

 

 

 

 

×