x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu, delegat de Băsescu să reprezinte România la ceremonia de aderare la UE a Croaţiei

Crin Antonescu, delegat de Băsescu să reprezinte România la ceremonia de aderare la UE a Croaţiei

28 Iun 2013   •   17:09
Crin Antonescu, delegat de Băsescu să reprezinte România la ceremonia de aderare la UE a Croaţiei
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Imagesw

Traian Băsescu a declarat că l-a rugat pe preşedintele Senatului, Crin Antonescu, să-l reprezinte la ceremonia care va avea loc duminică seară la Zagreb, cu prilejul aderării Croaţiei la Uniunea Europeană.

"L-am delegat să mă reprezinte. L-am rugat să mă reprezinte şi a fost de acord. Şi îi mulţumesc că a fost de acord", a declarat şeful statului, la Bruxelles, întrebat cu privire la participarea preşedintelui Senatului, Crin Antonescu, la ceremonia organizată duminică seară la Zagreb.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, va reprezenta România la ceremonia organizată duminică seară, la Zagreb, cu prilejul aderării Croaţiei la Uniunea Europeană, începând cu 1 iulie, informează Camera superioară a Parlamentului.

La ceremonia care va marca, în noaptea de 30 iunie spre 1 iulie, evenimentul istoric al aderării Croaţiei la UE sunt invitaţi să participe şefi de stat şi de guvern din cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene şi din Balcani.

Croaţia devine la 1 iulie cel de-al 28-lea membru al UE, după un deceniu de negocieri, şi va avea ca misiune protejarea a peste 1.300 de kilometri de frontiere terestre ale blocului european. Croaţia este cea de-a doua dintre cele şase republici iugoslave care aderă la UE, după Slovenia, în 2004.

Preşedintele Senatului s-a aflat în vizită oficială în Croaţia în 17 - 18 iunie, prilej cu care a subliniat că aderarea Croaţiei la UE este "un succes istoric, ce deschide o nouă perspectivă tuturor statelor din Balcanii de Vest, într-un moment destul de dificil pentru Uniunea Europeană, în care cooperarea şi încrederea între parteneri sunt deosebit de importante".

×