x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu, despre modificarea Constituţiei: N-am înţeles de ce PNL se mai gândeşte

Crin Antonescu, despre modificarea Constituţiei: N-am înţeles de ce PNL se mai gândeşte

31 Mai 2015   •   10:13
Crin Antonescu, despre modificarea Constituţiei: N-am înţeles de ce PNL se mai gândeşte

Senatorul liberal Crin Antonescu a afirmat, sâmbătă, că nu înţelege de ce PNL "se mai gândeşte" atunci când vine vorba de schimbarea Constituţiei.

"Povestea cu numărul de parlamentari. S-a invocat faptul că prevederile Constituţiei în vigoare nu permit să facem de mai puţin de 400 şi.... Aşa e, însă Constituţia poate fi schimbată. Aici, ca să fiu foarte sincer, nu am înţeles de ce PNL, câtă vreme Ponta şi PSD au spus 'noi ce-am lucrat până acum ne menţinem viziunea', de ce PNL se mai gândeşte, la ce se mai gândeşte. (...) Pentru această Constituţie şi în această privinţă se poate face o majoritate", a spus Antonescu, la un post de televiziune.

Pe de altă parte, fostul lider liberal s-a referit şi la alegerea primarilor din primul tur, calificând menţinerea acestei prevederi drept "criminală", apreciind că ea va avea consecinţe mult mai grave decât faptul că nu există suficientă reprezentativitate.

"Menţinerea actualei structuri de putere are consecinţe în organizarea partidelor, oricât s-ar schimba legile de finanţare, de funcţionare. E clar că voturile de acolo vor continua să se ia", a spus Antonescu, citat de Agerpres.  

×