x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu îi răspunde lui Tăriceanu: Nu am înlăturat pe nimeni din partid

Crin Antonescu îi răspunde lui Tăriceanu: Nu am înlăturat pe nimeni din partid

22 Oct 2012   •   15:11
Crin Antonescu îi răspunde lui Tăriceanu: Nu am înlăturat pe nimeni din partid
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

În replică la afirmaţia fostului premier Tăriceanu, care a spus că preşedintele PNL "va regreta multă vreme de aici încolo" decizia de a îndepărta din conducerea partidului o serie de lideri care şi-au dovedit contribuţia în promovarea liberalismului, Crin Antonescu a spus că nu a înlăturat pe nimeni din partid, Adriana Săftoiu şi Dinu Patriciu fiind încă membri ai formaţiunii liberale.

"În legătură cu postările pe Facebook, ele fac deliciul dumneavoastră. Eu aş fi preferat ca domnul Tăriceanu să fie prezent la şedinţa respectivă, să-şi aducă argumentele, să-şi spună punctul de vedere. Iau notă şi de pe Facebook - prin intermediul dumneavoastră, ce-i drept - iau act, mergem mai departe", a spus Antonescu, cu privire la postarea liderului deputaţilor PNL, Călin Popescu-Tăriceanu.

El a precizat că nu va regreta faptul că a înlăturat din conducerea PNL o serie de lideri care şi-au dovedit contribuţia în promovarea liberalismului, aşa cum s-a pronunţat Tăriceanu, întrucât nu a făcut acest gest. Liderul PNL a precizat că Dinu Patriciu sau Adriana Săftoiu sunt încă membri ai PNL.

"Unu: nu voi regreta. Doi: nu am înlăturat pe nimeni din partid. Nu a fost exclus nimeni din partid. În afară de domnul Meleşcanu, care, sigur, se afla oricum într-o situaţie de incompatibilitate, nimeni nu a fost exclus din PNL. Aş putea să vă dau exemple celebre: domnul Dinu Patriciu e încă membru, doamna Adriana Săftoiu e încă membru. Nu a fost nimeni înlăturat nici acum, nici altădată", a explicat Antonescu.

Antonescu a mai spus că PNL a fost cel mai naţionalist partid în perioada interbelică şi înainte de Primul Război Mondial.

"Istoria PNL e lungă şi grea. De exemplu cei care - şi sigur, nu mă refer la domnul Tăriceanu - dar cei care îşi dau ochii peste cap ultragiaţi de faptul că îndrăznim să pronunţăm cuvântul 'România' sau cuvântul 'naţional' ar putea să afle că dintre partidele democratice ale României în perioada interbelică şi înainte de Primul Război Mondial PNL a fost cel mai naţionalist şi că Brătienii au fost nişte mari naţionalişti. Cum s-a construit istoria după 1990, am construit-o cu toţii. De vreme ce n-a fost nimeni înlăturat, nu are rost să mai discutăm", a conchis Antonescu.

"Crin Antonescu va regreta multă vreme de aici încolo decizia ..."


Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a scris, într-o postare pe Facebook, că actualul conducător al PNL "va regreta multă vreme de aici încolo" decizia de a îndepărta din conducerea partidului o serie de lideri care şi-au dovedit contribuţia în promovarea liberalismului.

"Crin Antonescu va regreta multă vreme de aici încolo decizia de a îndepărta rând pe rând din conducerea PNL o serie de oameni care şi-au adus contribuţia lor îndelungată şi statornică pentru promovarea ideilor şi valorilor liberale. Cu aceşti oameni s-a reconstruit PNL-ul după 1990, atunci când puţină lume credea în şansa liberalismului românesc, cu ei a ajuns partidul să fie astăzi ceea ce este", susţine Tăriceanu, într-o postare pe Facebook.

×