x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu: Nu putem discuta despre suspendarea lui Traian Băsescu, dacă nu există încălcarea Constituţiei

Crin Antonescu: Nu putem discuta despre suspendarea lui Traian Băsescu, dacă nu există încălcarea Constituţiei

28 Ian 2013   •   12:56
Crin Antonescu: Nu putem discuta despre suspendarea lui Traian Băsescu, dacă nu există încălcarea Constituţiei
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, în această dimineaţă, că "PNL nu poate discuta despre suspendare în lipsa unei încălcări a Constituţiei".

"PNL nu va îngădui niciodată sau nu va rămâne niciodată fără reacţie dacă se va întâmpla ca preşedintele României, indiferent cine ar fi acela, să încalce Constituţia. PNL nu poate discuta şi nu a discutat vreodată despre suspendare în lipsa unei încălcări a Constituţiei. Nu îmi pare în acest moment că avem de-a face cu o discuţie, cu o suspiciune, cu o întâmplare care să presupună încălcarea Constituţiei de către preşedinte, ca atare nu avem subiect legat de suspendare", a declarat Antonescu, după şedinţa Birourilor permanente reunite ale Parlamentului.

Întrebat dacă a mers prea departe 'coabitarea' dintre premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu, Antonescu a spus că nu o consideră excesivă.

"Am rezerve faţă de termenul 'coabitare', pe care l-aţi împrumutat, dar pe mine mă interesează ca premierul, Guvernul nostru, instituţiile politice în care suntem prezenţi să acţioneze în conformitate cu programul şi cu angajamentele pe care le-am făcut ca Uniune Social Liberală în faţa cetăţenilor. Nu am, în sensul acesta, niciun fel de îndoială sau niciun fel de rezervă. Faptul că premierul a trebuit în două-trei ocazii să aibă raporturi instituţionale cu domnul Traian Băsescu este un lucru absolut normal, pe care nici nu l-aş numi coabitare şi despre care nu aş putea să consider în niciun fel că e excesiv", a mai spus preşedintele Senatului.

×