x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică “Cristi, Cristiii! Cheamă-l pe Ludovic Orban!”

“Cristi, Cristiii! Cheamă-l pe Ludovic Orban!”

de Marius Gîrlașiu    |    23 Feb 2016   •   13:20
“Cristi, Cristiii! Cheamă-l pe Ludovic Orban!”
Sursa foto: MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO

Liberalii s-au răzgândit subit şi l-au retras pe Cristian Buşoi din cursa pentru Primăria Capitalei. Prim-vicepreşedintele Ludovic Orban îl va înlocui pe Buşoi în bătălia pentru Bucureşti, după ce sondajele interne efectuate de PNL au demonstrat că europarlamentarul ar fi avut şanse mici să câştige Capitala la scrutinul din iunie.

Experimentul Cristian Buşoi a eşuat, oficial, ieri, când liberalii l-au retras pe nepusă masă din cursa pentru Primăria Bucureştiului şi au făcut rocada între europarlamentarul PNL şi vicele Ludovic Orban. Pariul Cristian Buşoi ar fi fost unul fără prea multe şanse de reuşită la alegerile din iunie, cel puţin asta au dedus liberalii în urma sondajelor sociologice comandate la nivel de partid. “Stau umăr la umăr, în jurul cifrei de 30%, prin urmare a fost o decizie obiectivă, dar plecând în acelaşi timp şi de la şansele pe care credem că le are unul şi celălalt în această bătălie”, a justificat liderul PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu, decizia luată în comisia de unificare a partidului. “O victorie a PNL în faţa PSD Bucureşti este obligatorie şi este mai importantă decât orice proiect politic personal şi pentru asta am decis să susţin candidatul PNL care va reuşi să strângă votanţii fragmentaţi de dreapta şi să câştige în faţa PSD”, a explicat Buşoi.

“Candidez nu ca să mă aflu în treabă, ci pentru că Bucureştiul are nevoie de o mână pricepută, de o persoană cu viziune care să facă astfel încât bucureştenii să trăiască într-adevăr într-o capitală demnă de UE”, şi-a început Orban campania electorală. Una în care PNL va porni cu un handicap major. “Într-un singur tur va fi destul de greu de câştigat Bucureştiul. Votul pe dreapta este cel mai fărâmiţat. Cine se bate cu PSD? Nimeni!”, a explicat Adriana Săftoiu.

Buşoi gafase de la început

Promovarea lui Cristian Buşoi drept candidat al PNL la Primăria Capitalei s-a dovedit din start o gafă. Lansarea lui Buşoi a început cu stângul după ce liberalul a folosit imagini cu tragedia de la Colectiv şi dezastrul produs de cutremurul din 1977, la evenimentul oficial de lansare de la începutul lunii trecute. Ulterior, în spaţiul public au apărut speculaţii că europarlamentarul liberal şi-ar fi plagiat lucrarea de doctorat.

×
Subiecte în articol: cristian busoi ludovic orban