x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cristi Preda: Îl văd pe Boc candidat la primaria Cluj-Napoca

Cristi Preda: Îl văd pe Boc candidat la primaria Cluj-Napoca

04 Mar 2011   •   11:11
Cristi Preda: Îl văd pe Boc candidat la primaria Cluj-Napoca
154723-.jpgEuroparlamentarul PDL Cristian Preda a declarat că îl vede pe Emil Boc drept "candidat cu şanse" la primaria Cluj-Napoca, apreciind că aceasta ar fi "o manieră mult mai sănătoasă" de revigorare politică decât aceea de a recâştiga congresul PDL.

"Eu îl văd, de pildă, candidat cu şanse la primaria Clujului, o manieră mult mai sănătoasă de a te revigora politic decât aceea de a recâştiga congresul PDL. Mi se pare că e o probă mult mai puternică aceasta, cursa de la primăria Cluj, decât altceva", a spus Preda.

Citeşte şi Cristi Preda: Boc nu mai este o soluţie pentru România

Europarlamentarul a reluat în acest interviu ideea că premierul trebuie schimbat, a afirmat că se va întâmpla până la Congresul din mai şi a adăugat că nu îl vede pe Emil Boc "în postura de încăpăţânat care nu se dă dus din birou".

"Eu cred că în momentul acesta trebuie să tragem linie şi să vedem că sunt dificultăţi majore în ceea ce priveşte percepţia felului în care s-a guvernat şi în ceea ce priveşte forţa politică a PDL. Avem de făcut o alegere. Putem să ne complacem în acest discurs, care să fie dominat de satisfacţia de sine - că am făcut necesarul, că am făcut ce e bine, am fost impecabil - dar asta ne va duce la o înfrângere usturătoare, sau putem să schimbam. (...) Mă aştept la o asemenea schimbare. Cred că mai devreme sau mai târziu, până la Congresul din mai este loc pentru o asemenea schimbare", a declarat Preda într-un interviu pentru HotNews.ro.

Preda a precizat că în politică există "un prag dincolo de care e foarte greu să te redresezi", rămânând pe aceleaşi poziţii şi tip de discurs.

"Suntem într-o situaţie în care avem, în ceea ce-l priveşte pe Emil Boc şi PDL, o cotă de încredere foarte joasă", a menţionat el.

Europarlamentarul PDL a adăugat că nu îl vede pe Emil Boc în postura de "încăpăţanat care nu se dă dus din birou" şi că, în acelaşi timp, întelege că este greu, "pentru că este un om onest", nu unul care să fi făcut cine ştie ce maşinaţiuni pentru a păstra această poziţie.

El a opinat că, în general, în asemenea situaţii, liderii politici îşi recapată vigoarea şi revin în urma unor alegeri, nu în partid, ci în faţa tuturor cetăţenilor.

"De ce să nu ne imaginăm o soluţie alternativă. Soluţia alternativă, eu ştiu, Emil Boc e cineva care a reuşit să-l disloce de la Cluj pe Gheorghe Funar, e un om care a dat câteva lovituri de-a lungul timpului, un om care a fost impecabil în opoziţie în perioada 2001-2004. Lumea uită aceste lucruri, dar după un anumit timp ele sunt rememorate, se poate recâştiga un capital. Eu cred că e înţelept să nu joci totul sau nimic şi să nu rămâi până într-un punct în care să nu te mai poţi redresa", a mai spus el.

Preda a menţionat că îl vede pe actualul premier candidat cu şanse la primaria Cluj-Napoca.

"Emil Boc e liber să aleagă ce cale vrea. Departe de mine gândul să spun că n-ar trebui să candideze (la funcţia de preşedinte al PDL - n.r.) dacă asta doreşte şi aşa îşi vede viitorul politic în Convenţia Naţională din mai", a continuat el.

Potrivit lui Preda, partidul are nevoie de un candidat foarte serios la primaria Cluj-Napoca în 2012. "Dacă Alain Juppe, după ce a fost prim ministru, s-a putut duce la primăria din Bordeaux, pentru a reveni apoi în Guvern, de ce nu, n-o să fim noi mai cu moţ decat francezii", a menţionat el.

"Cred că PDL va avea nevoie de Emil Boc şi cred că trebuie să-l ajutăm. În momentul în care prefigurez o asemenea variantă, cred că-i dau o mână de ajutor premierului. Voi face campanie pentru el dacă se va duce la Cluj şi dacă, bineînţeles, va dori acest lucru", a spus el.

Cristian Preda a mai declarat ca nu este încă decis dacă el, Monica Macovei sau Sever Voinescu vor candida la şefia PDL sau vor susţine o altă candidatură.

"Ce pot să vă spun este că împreună cu amicii mei, Sever Voinescu şi Monica Macovei, vrem să construim o moţiune popular - europeană şi ne dorim să participăm la acest efort de construcţie a unei soluţii care să ducă la victoria împotriva USL, la anul. Dacă unul dintre noi va fi candidat sau dacă vom negocia cu mai multe şanse o candidatură a altui membru, rămâne de văzut. Nu excludem nimic", a conchis Preda.

×