x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cristian Diaconescu nu crede că UDMR ar trece de partea USL

Cristian Diaconescu nu crede că UDMR ar trece de partea USL

25 Feb 2011   •   11:48

Preşedintele de onoare al Partidului Uniunea Naţională pentru Progresul României, senatorul Cristian Diaconescu, a declarat, astăzi, la Oradea, că nu crede că UDMR ar trece de partea Uniunii Social Liberale, după congresul ce va alea loc sâmbătă şi duminică la Oradea.

"Nu cred că se va întâmpla acest lucru. Sigur, este o poziţionare politică ce poate fi evaluată la momentul respectiv, dar sunt foarte mici şanse ca acest lucru să se întâmple, nu vreau eu să precondiţionez o decizie politică atât de importantă din partea UDMR", a declarat pentru Agerpres Cristian Diaconescu.

Diaconescu a precizat că se bazează pe ceea ce liderii naţionali, care sunt membri ai coaliţiei, declară din acest punct de vedere.

"Nu am absolut niciun fel de semnal că la nivel central, din punct de vedere al UDMR-ului, ar exista o altă atitudine decât cea curajoasă şi constructivă de până acum", a spus Diaconescu.

Referindu-se la protocolul semnat joi între organizaţiile bihorene ale USL şi UDMR, chiar înainte de congresul UDMR, Cristian Diaconescu a spus că astfel de "repoziţionări de tot felul" se fac şi au avut loc în România, în ultimii 20 de ani, alianţe între partide "care încearcă să reflecte o realitate locală şi nu neapărat un semnal la nivel naţional".

"Trebuie să fim cât se poate de realişti. Cei din USL îşi propun ca acest lucru să nu se mai întâmple practic. Îşi propun ca de la comună până în Parlament lucrurile să fie stabilizate printr-un algoritm politic pe care să-l impună. Realitatea românească din ultimii 20 de ani arată că astfel de repoziţionări s-au tot făcut, mai ales în plan local", a subliniat Diaconescu.

×