x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cristian Popescu Piedone: Referendumul propus de Nicuşor Dan reprezintă „o fumigenă” gândită electoral

Cristian Popescu Piedone: Referendumul propus de Nicuşor Dan reprezintă „o fumigenă” gândită electoral

de Redacția Jurnalul    |    16 Oct 2024   •   17:25
Cristian Popescu Piedone: Referendumul propus de Nicuşor Dan reprezintă „o fumigenă” gândită electoral

Referendumul propus de primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, reprezintă "o fumigenă" gândită electoral pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale, este de părere edilul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

„Aceasta este o fumigenă, aceasta este o chestie gândită electoral pentru primul tur. Oricum nu va exista acest referendum. Este doar un joc politic şi o perdea de fum. (...) Nu va fi referendum. Chiar dacă acum are majoritatea în Consiliul General şi va vota (...). Este o chestie politică să îi scoatem pe oameni din casă, Alianţa Dreapta Unită, să îl facem pe Ciucă preşedinte", a declarat Cristian Popescu Piedone, miercuri, într-un clip video postat pe Facebook.

El a atras atenţia că Bucureştiul nu se mai poate dezvolta decât în sud şi că trebuie să devină metropolă, pentru că oraşele limitrofe municipiului au devenit sateliţi ai Capitalei.

"În Bucureşti s-a construit la maxim (...) Astăzi, dacă vorbim fizic, nu ştiu dacă mai sunt cinci terenuri, zece, în tot Bucureştiul. Nu ştiu ce vrea să stăpânească Nicuşor Dan. Lucrurile erau foarte benefice, dacă se întâmplau acum 24 de ani (...). Nicuşor Dan trebuie să se gândească la metropolă. Trebuie să unească Ilfovul cu Bucureştiul, să devenim metropolă şi atunci se poate reconfigura (...), sa lăsăm downtown-ul aici, în Bucureşti, şi să ne ducem în zonele limitrofe, să creăm districte (...). În viziunea mea, o metropolă este condusă de un primar general şi cei care reprezintă districtele, câte or fi (...), ar trebui să fie aleşi de către primari, în cadrul Consiliului General al Metropolei", a punctat Cristian Popescu Piedone.

În altă ordine de idei, în ceea ce priveşte finanţarea, el nu consideră că este o idee bună ca Primăria Sectorului 5 să stea "la mâna" primarului general.

"Să stau la mâna domnului Nicuşor Dan care semnează o autorizaţie (...) sau un act de intervenţie în carosabil după două luni, trei luni, şase luni? Ca să îmi dea doar bani de salarii (...). Din contribuţia contribuabililor din sectorul 5 se strâng doar 135 de milioane de lei. Noi suntem dependenţi de cotele defalcate. (...), vrea să ne ia banii. Ce facem cu băncile, ce facem cu creditele?", a adăugat Cristian Popescu Piedone. 

×