x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cristian Tudor Popescu: Discursul lui Boc mă duce cu gândul la Germania din primăvarea lui 1945

Cristian Tudor Popescu: Discursul lui Boc mă duce cu gândul la Germania din primăvarea lui 1945

28 Mar 2012   •   11:56
Cristian Tudor Popescu: Discursul lui Boc mă duce cu gândul la Germania din primăvarea lui 1945

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a afirmat, la Realitatea TV, ca discursul presedintelui PDL, Emil Boc, il duce cu gandul la "Germania din primavara lui 1945". In legatura cu declaratiile lui Sorin Frunzaverde legate de statul politienesc, C.T.Popescu a spus ca este vorba despre "securism dupa comunism".

"Discurul lui Boc ma duce cu gandul la Germania din primavarea lui 1945. Analogia este cea cu Rudolf Hess, adjunctul din partidul nazist al lui Hitler (...). Este jalnic acest discurs. In PDL, in acest moment, nu a avut curaj nimeni sa spuna lucurilor pe nume, sa reclame niste lucuri fundamentale pentru restructurarea patridului. Care onoare, care pedelisti adevarati? Pai nu mai exista PDL. A fost un discurs inghetat, blocat, paralizat. E vorba de desfiintarea PDL asa cum Ceauseascu a desfiintat Partidul Comunist in '80. La nivelul celor mai inalte structuri din PDL nu mai exista viata de partid. Partidul inseamna doar Basescu care da ordine, si un grup de privilegiati, de eunuci care executa ordine", a declarat C.T. Popescu.

Jurnalistul a precizat ca "Blaga poate schimba lucrurile pe termen lung in ceea ce priveste supravietuirea acestui partid pe teren lung".

"Disparitia partidului ar avea consecinte majore, negative, pentru politica romaneasca. In colapsul creat de disparitia acestui partid pot intra tot felul de jivine", a precizat Popescu.

In legatura cu declaratiile lui Sorin Frunzaverde legate de statul politienesc, C.T.Popescu a spus ca este vorba despre "securism dupa comunism".

"Este vorba de ceea ce a generat Traian Basescu la nivelul intregii tari si acum aflam ca si la nivelul partidului sau, adica spionita extrema, ascultarea chiar a colaboratorilor, a oamenilor din structurile de conducere a partidului, a fenomenului fazei finale a ceausismului cand membrii Comitetului Politic Executiv, ai Comitetului Central erau ascultati cu precadere de catre Securitate. Despre asta vorbeste Sorin Frunzaverde si in premiera vorbeste despre acest fenomen la nivelul partidului de guvernamant", a declarat jurnalistul.

"Un om care a traversat perioade de opozitie crancena, cand partidul avea 6-7%, era pe cale de desfiintare si nu a plecat de acolo si spune acum niste lucruri extrem de dure legate de suspiciunile din partid, de spionita, acesta nu este un traseist", a apreciat Popescu.

Jurnalistul a mai spus ca este sceptic in ceea ce priveste posibilitatea ca liderii PDL sa aiba o reactie prompta care sa duca la corijarea fenomenelor semnalate de Frunzaverde.

"Este acelasi mecanism: Nicolae Ceausescu a desfiintat PCR in anii '80, acolo nu mai exista viata de partid, nu mai existau dezbateri, solutii. Era un partid mort, era doar cuvantul lui Ceausescu. Asa s-a intamplat si cu PDL. Despre asta vorbeste Sorin Frunzaverde", a conchis Cristian Tudor Popescu.

×