x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Critici la adresa lui Iohannis: Președintele nu a reușit să schimbe agenda Consiliului European pentru acceptarea în Schengen!

Critici la adresa lui Iohannis: Președintele nu a reușit să schimbe agenda Consiliului European pentru acceptarea în Schengen!

de Redacția Jurnalul    |    15 Dec 2022   •   09:15
Critici la adresa lui Iohannis: Președintele nu a reușit să schimbe agenda Consiliului European pentru acceptarea în Schengen!

Președintele Klaus Iohannis nu a reușit să schimbe agenda și să introducă în recomandările Consiliului European de joi acceptarea României în Spațiul Schengen, afirmă europarlamentarul Eugen Tomac.

Tomac spune că joi, la Bruxelles, nu se va discuta despre Schengen.

„Președintele Iohannis ne-a cerut să avem răbdare și să nu acționăm emoțional în chestiunea Schengen. Ne-a asigurat că ieri sau astăzi va dezbate umilința prin care a trecut România la reuniunea de la Bruxelles. Am citit scrisoarea Președintelui Consiliului European, domnul Charles Michel, adresată șefilor de stat și de guvern din Uniunea Europeană, aceasta fiind redactată pe 12 decembrie, la 4 zile după ce Austria a încălcat principiul cooperării loiale intre instituțiile europene și ne-a blocat accesul în Schengen”, spune Eugen Tomac.

Potrivit europarlamentarului PMP, surpriza este „uriașă”: „atât în scrisoarea de convocare a Consilului European, cât și în ordinea de zi pentru astăzi (joi - n.r.), pentru că lipsește cu desăvârșire subiectul Schengen. Prin urmare, președintele Iohannis n-a reușit să schimbe agenda și să introducă la recomandări ale Consiliului European de astăzi acceptarea noastră în spațiul Schengen”, mai spune Tomac.

Europarlamentarul PMP spune că în acest moment devine tot mai evident că singura șansa reală pentru a corecta discriminarea României rămâne „să reclamăm Consiliul Uniunii Europene la Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Restul sunt doar declarații politice”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis Schengen