x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cu Dragnea în frunte, pesediştii au făcut coadă la DNA

Cu Dragnea în frunte, pesediştii au făcut coadă la DNA

de Marius Gîrlașiu    |    14 Iun 2016   •   10:20
 Cu Dragnea în frunte, pesediştii au făcut coadă la DNA
Sursa foto: SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO

În frunte cu liderul Liviu Dragnea, social-democraţii au făcut coadă ieri la intrarea în sediul DNA. Chemată şi ea în Ştirbei Vodă, Olguţa Vasilescu a făcut haz de necazul colegilor. “Dacă e luni, e PSD!”, s-a amuzat primăriţa Craiovei. Zâmbetul i-a pierit însă după ce procurorii i-au pus sechestru pe avere, ceea ce s-a întâmplat şi în cazul fostului ministru al Energiei, Constantin Niţă.

Un sfert de oră a aşteptat Liviu Dragnea pe scările de la intrarea în sediul DNA înainte să dea ochii cu procurorii. Asta pentru că aglomeraţia de penali formase coadă la filtrul unde se face verificarea celor care merg la audieri. În rând cu Dragnea a stat şi fostul manager al Spitalului Clinic de Urgenţă “Sf. Ioan” din Capitală, Alexandru Ciocâlteu, pus sub acuzare pentru luare de mită şi cercetat în arest la domiciliu. “E frumos aici la coadă la DNA, cum se stătea înainte la pâine. Eu nu comentez, vă spun faptele ca un reporter”, a glumit amar liderul PSD. Procurorii l-au audiat pe Dragnea în dosarul fostei sale soţii, Bombonica Prodana, în care liderul PSD a fost pus sub acuzare pentru abuz în serviciu şi fals intelectual pentru fapte pe care le-ar fi comis pe vremea când era şeful Consiliului Judeţean Teleorman. “Sunt chemat aici pentru crime odioase. Două angajate care veneau sau nu veneau la serviciu la o instituţie pe care nu o conduceam eu. Sigur că şi asta trebuie pedepsită, chiar cu închisoarea pe viaţă”, a reacţionat sarcastic preşedinele PSD. Imediat după Dragnea, i-a venit rândul fostului ministru al Energiei, Constantin Niţă. Actualul deputat PSD a fost audiat în dosarul în care urmărit penal sub control judiciar pentru trafic de influenţă după ce i-ar fi cerut unui om de afaceri un comision de 5% din valoarea unui contract cu primăria din Braşov. La solicitarea lui Niţă, banii ar fi ajuns la organizaţia judeţeană PSD Braşov, spun procurorii. “Merg până în pânzele albe. Voi face plângere penală la instanţele internaţionale pentru a mă apăra”, a declarat fostul ministru după ce DNA i-a pus secestru pe avere până la concurenţa sumei de 436.000 de lei.

Olguţa, bancuri cu olteni

“Dacă e luni, e PSD-ul! Am auzit că a fost coadă astăzi şi sper că nu le-au dat la toţi chiar foarte mult, a mai rămas ceva şi pentru mine”, a glumit Olguţa Vasilescu, convocată şi ea în dosarul în care este cercetată pentru spălare de bani, luare de mită şi trafic de influenţă. Procurorii DNA i-au luat repede zâmbetul de pe faţă după ce i-au pus sechestru pe banii din conturi până la concurenţa sumei de 902.000 de lei. “Mi-am adus bancul cu girafa. Ştiţi bancul cu girafa? Se duce olteanul la circ şi când vede girafa zice: «Aşa ceva nu există». Exact aşa ceva este şi cu mine, cu averea mea: aşa ceva nu există. N-am casă, n-am maşină, asta este situaţia”, a reacţionat Olguţa.

 

Liviu Dragnea, preşedinte PSD: Am toate şansele să rămân liber până la alegerile parlamentare, chiar şi într-un ritm foarte alert, pentru că vreau să câştigăm alegerile. Au fost ani grei pentru mine, pentru familia mea, să plătesc pentru un referendum care l-a ţinut în continuare pe Băsescu acolo

 

×