x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cum s-a ales praful de gloria foştilor lideri ai PDL

Cum s-a ales praful de gloria foştilor lideri ai PDL

de Marius Gîrlașiu    |    29 Sep 2016   •   19:40
Cum s-a ales praful de gloria foştilor lideri ai PDL
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Odată cu dosarul de la DNA Ploieşti, Vasile Blaga este ultimul mohican al vechiului PDL pe cale să se retragă din viaţa politică. Problemele cu Justiţia l-au îngenunchiat în trecut şi pe fostul lider pedelist Adriean Videanu, în timp ce Radu Berceanu, alt mare greu din vechiul PDL, s-a dedicat pasiunii pentru aeronautică.

Fostul lider PDL Adriean Videanu s-a retras din viaţa politică după problemele din Justiţie, iar în prezent fostul edil al Capitalei s-a dedicat afacerilor extrem de profitabile cu celebra marmură de Cararra. Videanu s-a aflat o vreme în arest preventiv în iarna lui 2015 în dosarul ANRP, trimis în judecată în februarie anul trecut. Videanu este acuzat de complicitate la abuz în serviciu. Fost ministru al Economiei, Videanu este inculpat şi în dosarul Gazelor ieftine pentru miliardarul Ioan Niculae, fiind acuzat de abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional organizat, iar procurorii i-au pus sechestru pe avere până la concurenţa sumei de 277 de milioane de lei.

Avioane pe hârtie

Fost ministru al Transporturilor şi unul dintre liderii cu influenţă din vechiul PDL, Radu Berceanu s-a retras şi el din viaţa politică, în urmă cu patru ani, când şi-a încheiat mandatul de senator. Berceanu s-a dedicat apoi pasiunii sale pentru aeronautică, iar anul trecut a participat la o expoziţie în Germania cu un avion ultrauşor pe care el însuşi l-a proiectat. „L-am proiectat pe hârtie, cu mâna mea. Avionul consumă 6-7 litri pe oră, astfel că, având rezervorul plin, poate zbura pe o distan ă de 900-1.000 de kilometri. Prețul este de 24.730 de euro. Aeronave din aceeaşi categorie costă 120.000-140.000 de euro”, spunea atunci Berceanu.

×