x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică CV-urile trăsnite ale parlamentarilor. Stăpâni pe volan şi Oscarul

CV-urile trăsnite ale parlamentarilor. Stăpâni pe volan şi Oscarul

de Andreea Dumitrache    |    09 Sep 2015   •   20:09
CV-urile trăsnite ale parlamentarilor. Stăpâni pe volan şi Oscarul
Sursa foto: Senatorul PP-DD Ioan Iovescu, la finalul sedintei in plen a Senatului Romaniei (FOTO: Grigore Popescu)

Se spune că un CV bun te poate duce departe în carieră, mai ales dacă atrage atenția din primele rânduri. După această regulă s-au ghidat mulți dintre parlamentarii noștri care și-au îngrămădit în CV-uri toate distincțiile și premiile.

Unii şi-au trecut în CV aproape tot ce au realizat în viaţă, chiar şi dacă e vorba de distincţii pe care le-au primit când erau în liceu. Alții s-au lăudat cu abilități care de care mai trăsnite. Senatorul independent, Ioan Iovescu este fost mecanic și a fos șofer la o autobază din Lugoj până în anul 1987. În 1986, parlamentarul a câștigat locul I la concursul pe meserii "Stăpân pe volan".

Și-a trecut în CV marele premiu, mai ales că pentru el distincția a fost ca o piatră de hotar în carieră. Imediat după ce a devenit regele volanului, Ioan Iovescu a început școala de șoferi amatori și a devenit instructor auto. Tot din CV-ul lui aflăm că a făcut și cursuri de administrație imobiliară, după care a fost numit președintele Asociației de Proprietari Timișoreni 57. Şi senatorul PSD Niculae Bădălău se laudă cu aptitudinile de şofer.

Pe lângă titlul de doctor în ştiinţe economice pe care l-a obţinut în 2013, social-democratul şi-a trecut în CV şi faptul că poate conduce şi tirul şi motocicleta, și chiar un microbuz de pasageri. Are permis de conducere categoria A B C D E.

Orgolii de agricultor

Deputatul PNL de Botoşani, Verginel Gireadă, are un CV cu care se poate lăuda. A început ca mecanic agricol, mai apoi a urcat și a devenit administratorul unei firme, ca să ajungă primarul unei comune din Botoșani. Și a condus-o mai bine de 8 ani. A avut însă timp să-și continue și studiile. Tot din CV-ul său aflăm că deputatul Gireadă a terminat o școală profesională în 1987, dar examenul de Bacalaureat l-a luat mult mai târziu, în 2010.

După o pauză de trei ani, să-şi tragă niţelul sufletul, Gireadă s-a încumetat să se apuce şi de facultate, cea de ştiinţer politice şi admnistrative La 42 de ani. Verginel Gireadă a fost și condamnat cu suspendare, dar acest lucru nu l-a împiedicat să ajungă deputat ales pe listele USL. Şeful deputaţilor PSD, Marian Neacşu, n-a uitat să-şi treacă în CV că este membru al Uniunii Naţionale a Crescătorilor de Păsări din România. Pe lângă zootehnie, Neacşu a mai învăţat o meserie, el fiind şi membru al Corpului Experţilor Contabili.

Oscarul lui Dragnea

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, şi-a trecut şi el în CV toate distincţiile pe care le-a primit de-a lungul timpului. La loc de cinste, primele enumerate sunt două. Aflăm că în anul 2001, Liviu Dragnea a obţinut titlul de Cetăţean de onoare al Leon County în statul Florida. Iar din 2003, Dragnea e laureat al premiului Oscar. Un Oscar de Teleorman. Aşa se numeşte premiul pentru recompensarea personalităţii anului pentru activitate deosebită în slujba comunităţii, titlu pe care Liviu Dragnea l-a obținut în anul 2003.

Deputatul Gheorghe Dănuţ Bogdan, fost primar de Drăgăneşti, are un CV complet. Este inginer zootehnist cu diplomă, dar are și un masterat în Drept Administrativ şi Relaţii Europene. Mai mult, a fost și consilier Eparhial. Cu toate acestea, deputatul Gheorghe Dănuț a ținut să-și treacă în CV că a primit două distincții: primar de 3 stele și primar de 4 stele. 

×