x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dacian Cioloș AVERTIZEAZĂ: Am fost un pic naivi față de Vladimir Putin 

Dacian Cioloș AVERTIZEAZĂ: Am fost un pic naivi față de Vladimir Putin 

24 Feb 2022   •   11:19
Dacian Cioloș AVERTIZEAZĂ: Am fost un pic naivi față de Vladimir Putin 
Sursa foto: Lucian Alecu

Fostul președinte USR, Dacian Cioloș, spune că am fost un naivi față de Vladimir Putin și acum este momentul ca UE să arate determinare mult mai mult decât a arătat în trecut.

 

Vladimir Putin se joacă de mai multă vreme cu focul, nu are niciun scrupul să încalce tratate semnate chiar de el, declară la RFI eurodeputatul USRDacian Cioloș, după ce Rusia a invadat Ucraina.

„E o agresiune din partea Rusiei față de un stat suveran, asta să fie clar pentru toată lumea. Orice argumente ar încerca să găsească Putin, nu există argument în fața unui stat suveran. E clar că Putin joacă deja de ceva vreme pe alte reguli decât regulile tratatelor internaționale, cele care au menținut pacea multe decenii în această parte a lumii, dar și în lume, în general. Deci Putin se joacă cu focul de mai multă vreme, vedem că nu are nici un scrupul să încalce orice înțelegere, inclusiv tratate pe care le-a semnat el, cu mâna lui sau predecesorii lui”, a spus acesta.

El spune că Vladimir Putin vrea să invadeze Ucraina iar UE trebuie să fie hotărâtă. 

„Suntem în situația în care nu știu în ce măsură avem pârghii în momentul de față să oprim în zilele următoare planul lui Putin, care pare că are ambiții dincolo de cele două regiuni separatiste și iată, astăzi arată că de fapt intenția lui era să ocupe un stat sau parte dintr-un stat suveran. Cred că este momentul ca UE să arate determinare mult mai mult decât a arătat în trecut”.

Dacian Cioloș crede că UE a fost prea naivă în privința Rusiei

„Cred că n-a fost suficient de realistă UE, a fost prea optimistă vizavi de capacitatea lui Putin de a fi rezonabil vizavi de ideea aceasta de menținere a păcii în această zonă. Am fost un pic naivi în raport cu Putin”.​

 

×
Subiecte în articol: dacian ciolos