x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dacian Cioloş, consultări cu partidele pe tema modificării legii electorale

Dacian Cioloş, consultări cu partidele pe tema modificării legii electorale

01 Feb 2016   •   11:52
Dacian Cioloş, consultări cu partidele pe tema modificării legii electorale

O delegaţie a PSD, condusă de preşedintele partidului, Liviu Dragnea, s-a prezentat, luni, la Vila Lac 1, la consultările cu premierul Dacian Cioloş pe tema modificării legislaţiei electorale în sensul alegerii primarilor în două tururi de scrutin.

Alături de preşedintele PSD la discuţiile cu premierul se află şi secretarul general al formaţiunii Marian Neacşu.

Totodată, la Vila Lac 1, s-au prezentat şi reprezentanţii ALDE - copreşedinţii Călin Popescu-Tăriceanu şi Daniel Constantin.

Prima întâlnire de luni a lui Dacian Cioloş pe tema modificării legislaţiei electorale a fost cu reprezentanţii PNL. Premierul a discutat şi cu UNPR pe subiectul alegerii primarilor din două tururi de scrutin.

În cursul zilei de luni, prim-ministrul are programate consultări şi cu UDMR şi cu grupul parlamentar al minorităţilor naţionale. La discuţiile pe tema modificării legii electorale au fost invitate şi formaţiunile cu reprezentare în Parlament - MP, PND şi PSRO.

Pe 18 ianuarie, liberalii au anunţat că îi vor înainta premierului o propunere în sensul aprobării printr-o ordonanţă de urgenţă a prevederii privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Iniţial, Cioloş a respins o astfel de modificare. Ulterior, el a anunţat că va avea discuţii cu partidele în privinţa modificării legislaţiei electorale.

Liberalii au transmis şi o scrisoare Avocatului Poporului în care cereau sesizarea CCR în privinţa excepţiei de neconstituţionalitate privind legea pentru alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu susţinea săptămâna trecută că varianta unei ordonanţe de urgenţă pe tema modificării legislaţiei privind alegerea primarilor este cea mai bună soluţie. AGERPRES

×