x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dacian Cioloș, despre preluarea șefiei PNL după alegeri: ”Mi-am pus problema asta, dar nu am luat o hotărâre”

Dacian Cioloș, despre preluarea șefiei PNL după alegeri: ”Mi-am pus problema asta, dar nu am luat o hotărâre”

09 Dec 2016   •   08:56
Dacian Cioloș, despre preluarea șefiei PNL după alegeri: ”Mi-am pus problema asta, dar nu am luat o hotărâre”
Sursa foto: Calin Mirisan

Premierul Dacian Cioloş a declarat, joi seara, că şi-a pus problema să preia PNL după alegeri, dar nu a luat o decizie în acest sens, insistând asupra faptului că pentru el e important acum să poată constitui o majoritate parlamentară.

Întrebat la Realitatea TV dacă va prelua PNL după alegerile de duminică, Cioloş a precizat că nu a luat încă o hotărâre. "Nu cred că acesta e lucrul cel mai important. Mi-am pus problema asta, dar nu am luat o hotărâre. Pentru mine important este acum să putem constitui o majoritate împreună cu PNL şi USR pentru a putea guverna şi pentru ca lucrurile despre care am tot vorbit anul acesta şi pe care am spus că n-am putut să le facem pentru că n-am avut o majoritate politică (...), sunt gata să îmi asum lucrurile respective pentru anii următori, dar am nevoie de o majoritate politică pentru asta", a spus el.

Premierul a admis că a avut ezitări la început pentru că nu a simţit că locul său e în politică, însă şi-a dat seama pe parcurs că fără o majoritate politică nu poate face "reforme consistente".

"De aceea, cu toate ezitările pe care le-am avut la început, ezitări pentru că nici eu n-am simţit că locul meu e în politică şi de asta am intrat la guvernare la propunerea domnului preşedinte cu anumite ezitări, dar am zis 'hai că îmi asum un guvern independent', însă am înţeles că anumite reforme consistente nu pot fi făcute fără o majoritate politică. Da, am nevoie de o majoritate politică, care să fie una onestă şi care să funcţioneze pe aceleaşi principii pe care funcţionez eu. Şi chiar dacă lucrurile nu sunt perfecte probabil nici în PNL, dar sunt totuşi nişte schimbări care au început. (...) Nici eu nu sunt mulţumit sau nu cred că s-au făcut suficiente lucruri pentru ca chiar şi PNL să se reformeze. S-au făcut câţiva paşi. Dar pornesc cu creditul de încredere că dacă mergem împreună, or să se facă mai mulţi paşi", a mai afirmat Dacian Cioloş.

Sursă: Agerpres

×
Subiecte în articol: dacian ciolos