x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Barna îi cere sprijin lui Klaus Iohannis pentru „DNA-ul pădurilor”

Dan Barna îi cere sprijin lui Klaus Iohannis pentru „DNA-ul pădurilor”

11 Iun 2020   •   22:10
Dan Barna îi cere sprijin lui Klaus Iohannis pentru „DNA-ul pădurilor”

Preşedintele USR Dan Barna a avut, joi, o întâlnire neoficială cu preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Printre subiectele discutate de Iohannis cu Barna au fost prelungirea stării de alertă şi perspectiva organizării alegerilor locale şi parlamentare, se arată într-un comunicat de presă al USR. De asemenea, Dan Barna a solicitat sprijinul preşedintelui pentru mai multe proiecte de lege USR.

„I-am cerut astăzi (joi - n.r.) preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, să sprijine mai multe proiecte ale USR aflate în diverse faze de adoptare, printre care legea privind înfiinţarea Direcţiei de Investigarea a Infracţiunilor de Mediu (DNA-ul pădurilor), care urmează să fie votată zilele următoare în Senat. Am discutat şi despre necesitatea desfiinţării secţiei speciale de investigare a magistraţilor. Un alt proiect important pentru USR este cel privind eliminarea pensiilor speciale, mai ales că săptămâna aceasta senatorii au respins proiectul USR care prevedea impozitarea acestora cu 90%. Am vorbit şi despre alegerile locale din toamnă dar şi despre prelungirea stării de alertă. I-am spus preşedintelui că, odată cu reluarea activităţilor economice, este foarte important ca părinţii să aibă cui lăsa în grijă copiii. De aceea este utilă redeschiderea unităţilor de tip after-school, creşă sau grădiniţă din zona privată”, a declarat deputatul Dan Barna, preşedintele USR.

La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis a spus că a cerut Guvernului să ţină seama de nevoia de repornire a economiei, în sensul renunţării la restricţiile care nu mai sunt în mod justificat necesare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Dan Barna