x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Barna: România are nevoie să iasă din cei doi ani şi jumătate de coşmar

Dan Barna: România are nevoie să iasă din cei doi ani şi jumătate de coşmar

22 Apr 2019   •   21:20
Dan Barna: România are nevoie să iasă din cei doi ani şi jumătate de coşmar

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat luni, la Vaslui, că România are nevoie în momentul de faţă "să iasă din cei doi ani şi jumătate de coşmar".

El a prezentat în cadrul unei conferinţe de presă lista candidaţilor alianţei la europarlamentare, despre care susţine că este de departe cea mai bună listă pe care a avut-o România şi a vorbit despre câteva dintre principalele puncte ale programului electoral pentru alegerile de pe 26 mai. Potrivit lui Barna, viitorii europarlamentari USR-PLUS vor susţine la Bruxelles un mecanism european prin care principiile democraţiei şi ale statului de drept, dar şi ale separaţiei puterilor în stat să funcţioneze.

"Este un mecanism care în intenţia noastră ar reduce semnificativ riscul de a avea derapaje pe care, din păcate, le vedem în state precum Polonia sau Ungaria şi le vedem, iată, de doi ani şi jumătate şi în România, unde această guvernare pur şi simplu nu ştie cum să mai găsească metode prin care să ne izoleze şi să ne arunce la marginea Europei. (...) România are nevoie să iasă din cei doi ani şi jumătate de coşmar", a afirmat Dan Barna.

Liderul USR a precizat că un alt punct important din programul electoral pentru alegerile europarlamentare îl reprezintă extinderea programului Erasmus, care se adresează acum exclusiv studenţilor şi în cadrul liceelor, pentru ca tinerii să poată merge să studieze în străinătate, mărindu-şi astfel şansele de adaptare pe piaţa economică.

Barna a subliniat, totodată, importanţa scrutinului de pe 26 mai.

"Aceste alegeri nu sunt doar despre a trimite nişte oameni cu care să ne mândrim la Bruxelles. 26 mai de data aceasta este o zi în care votăm despre ce fel de Românie vrem să fim în continuare. Vrem să fim o Românie în care condamnaţi penal care au furat din bugetul public fac bugetul României, şi mă refer la domnul Vâlcov, vrem să fim o Românie în care hoţii îşi fac singuri legi sau o Românie europeană, în care oamenii competenţi şi cinstiţi conduc statul şi oamenii care au probleme cu legea pur şi simplu se duc acasă şi îşi rezolvă aceste probleme. Este o miză mult mai mare. Avem şi referendumul acesta pentru justiţie în termen larg, cu cele două întrebări anunţate de preşedinte şi de aceea, prioritar este pentru România ca fiecare cetăţean să meargă la vot", a mai spus Dan Barna.

Caravana Alianţei 2020 USR-PLUS a fost prezentă luni în municipiile Vaslui şi Bârlad. Reprezentanţii formaţiunii politice au purtat discuţii cu cetăţenii despre principalele puncte din programul electoral pentru alegerile europarlamentare.

AGERPRES

×