x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Voiculescu: Îl somez pe Traian Băsescu să nu mai sfideze un popor care îl detestă

Dan Voiculescu: Îl somez pe Traian Băsescu să nu mai sfideze un popor care îl detestă

08 Aug 2013   •   12:37
Dan Voiculescu: Îl somez pe Traian Băsescu să nu mai sfideze un popor care îl detestă

Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, susţine că preşedintele Traian Băsescu ar trebui să se bucure de "şansa nemeritată" pe care a primit-o de a-şi termina "discret", "învins", "izolat" mandatul pe care românii i l-au retras "în cele mai legale condiţii" şi să nu mai sfideze poporul care "îl detestă şi azi la fel de mult".

"În timpul protestelor din Piaţa Universităţii, pe care le-a provocat chiar el jignind ca un birjar un bun naţional, Băsescu a tăcut chitic, ascuns în spatele cordoanelor SPP de la Cotroceni. O vorbă n-a scos marele bărbat de stat, ştiind că soarta lui şi a camarilei sale depind de-un fir de păr. La alegerile locale şi parlamentare, când marionetele sale politice au fost alungate tăios de români, Băsescu a tăcut iarăşi, ştiind că e atât de detestat încât mai mult rău face dacă deschide gura. La referendumul pentru demitere de vara trecută, vai, omul de stat, comandantul de navă, bărbatul de onoare s-a ascuns cu o inimaginabilă laşitate sub masa verde a eratelor CCR din zori de zi, uitând că fusese curajos vreo trei zile şi declarase că niciodată nu s-ar piti sub o astfel de masă a ruşinii. Prea fricos ca să iasă de sub masă fără garanţii, Băsescu s-a ascuns până azi în spatele unui pact de coabitare pe care el îl înţelege, probabil, ca pe o promisiune de impunitate după anul 2014, când numeroasele sale dosare penale îl vor ajunge din urmă", a declarat Dan Voiculescu, pentru AGERPRES.

El critică deplasările prin ţară pe care şeful statului le face în aceste zile, când "mulţi din cei 8 milioane de români care l-au trimis la plimbare sunt în concedii".

"S-a revăzut bărbat. Şi-a descoperit chiar şi demnitatea! Şi umblă teleleu prin ţară, cu elicoptere, şalupe şi gărzi de corp care costă cât bugetul unui spital pentru copii. Băsescu a înţeles concediul unei părţi a Guvernului în logica proverbului: 'Când stăpânul nu-i acasă...'. Ce ignoră el în mod exasperant şi fără ruşine e faptul că românii - chiar şi plecaţi la mare sau refugiaţi la munte din cauza căldurii - îl văd şi îi suportă spectacolul grotesc. Sunt aceiaşi oameni care l-au demis categoric, cu milioane de voturi ignorate. Sunt aceiaşi oameni care i-au alungat camarila la alegeri. Pentru aceşti oameni exasperaţi nu există decât şansa de a număra zilele în care mai trebuie să suporte trista agonie a lui Masă Verde. Sau şansa unei noi suspendări", a completat preşedintele fondator al PC.

Dan Voiculescu îi transmite preşedintelui să se oprească cu aceste deplasări, în acest fel putând face şi nişte economii la buget.

"În aceste condiţii, eu, unul, îl somez public pe Băsescu - pentru a-l salva de ridicol şi pentru a face nişte economii la buget din banii pe care-i aruncă pe yachturi şi bodyguarzi, să se oprească. Să lase românii să-i suporte mai uşor agonia politică. A primit şansa nemeritată de a-şi termina discret, învins, izolat un mandat pe care românii i l-au retras în cele mai legale condiţii. Să se bucure de ea fără să mai provoace şi să mai sfideze un popor care îl detestă şi azi la fel de mult", a încheiat liderul conservator.

×