x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Voiculescu: "Moţiunea PSD va genera haos"

Dan Voiculescu: "Moţiunea PSD va genera haos"

de Doru Iordache    |    23 Aug 2007   •   00:00
Dan Voiculescu: "Moţiunea PSD va genera haos"
Sursa foto: Dan Marinescu/

Liderul PC, Dan Voiculescu, a declarat ieri că, potrivit unei analize realizate de partid, prin moţiunea de cenzură anunţată, PSD intră intr-un joc riscant.



Liderul PC, Dan Voiculescu, a declarat ieri că, potrivit unei analize realizate de partid, prin moţiunea de cenzură anunţată, PSD intră intr-un joc riscant.


Un calcul aritmetic arată că diferenţa dintre grupul format din PSD, PD şi PLD, care au anunţat că vor vota moţiunea, şi restul Parlamentului este de doar 17 voturi, iar dacă lipsesc căţiva dintre parlamentari se poate intămpla orice. Preşedintele conservatorilor a arătat că, dacă moţiunea trece, haosul politic este iminent, pentru că Traian Băsescu nu-l va propune pe Mircea Geoană premier. El a argumentat previziunea sa prin aceea că lupta dintre preşedinte şi Parlament va insemna luni bune de instabilitate in care Romănia va rămăne fără prim-ministru, pentru că propozabili ca Theodor Stolojan, Monica Macovei sau Emil Boc nu vor primi girul parlamentarilor in cele două incercări de formare a noului guvern. Această instabilitate ar atrage după sine amănarea alegerilor pentru Parlamentul European şi ar pune Romănia intr-o situaţie jenantă.

Pe de altă parte, liderul conservator a arătat că o moţiune respinsă l-ar pune pe Mircea Geoană intr-o poziţie dificilă in faţa propriului partid şi va genera o problemă de credibilitate pentru liderul PSD, care se vor reflecta şi in campaniile electorale următoare.

"IMATUR". "A trănti un guvern este o acţiune simplă. Mi se pare totuşi o acţiune imatură să trănteşti un guvern fără să ştii ce pui in loc", a adăugat Dan Voiculescu. Preşedintele Partidului Conservator a mai afirmat că decizia privind votul moţiunii va fi luată de Biroul Politic, insă nu crede că se va vota pentru haos politic.

×
Subiecte în articol: politic