Preşedintele PC acuză tergiversarea proiectelor legislative sociale şi spune că demisia sa nu are legătură cu procesul intentat CNSAS ori cu dosarul făcut de DNA.Â
Preşedintele PC acuză tergiversarea proiectelor legislative sociale şi spune că demisia sa nu are legătură cu procesul intentat CNSAS ori cu dosarul făcut de DNA. Â
Preşedintele PC, Dan Voiculescu, a demisionat ieri din Senat din cauza tergiversării proiectelor legislative ale conservatorilor. Este primul lider de partid care renunţă din această postură la calitatea de parlamentar. Liderul PC a anunţat că va rămăne in politică pentru a se dedica partidului şi ca acesta să obţină 7% la euroalegeri.
"Incepănd de astăzi nu mai sunt salariat. Am fost la preşedintele Văcăroiu şi am discutat cu dănsul că plec din Senat, mi-am făcut decontul şi mă bucur să constat că s-a respectat hotărărea mea şi că la capitolul «senator Voiculescu» nu există nici o cheltuială, Senatul nu a cheltuit cu mine nici un ban", a spus liderul PC. El a explicat că motivul plecării sale din funcţie este legat de faptul că "avem propuneri foarte bune, partidul şi eu personal, care din păcate nu se aplică", că a primit promisiuni de sprijin doar la nivel declarativ şi nu la nivelul faptelor. "Personal nu sunt obişnuit să lucrez in gol, nu sunt obişnuit ca atunci cănd ajung seara acasă şi mă uit la ce am făcut peste zi să văd că nu prea am făcut nimic. Mi se pare lipsă de onestitate să rămăn senator dacă nu pot să mă achit de angajamentul pe care l-am făcut faţă de electoratul care m-a ales. Din punct de vedere profesional toată viaţa am fost cel mai mare critic al meu şi după această scurtă perioadă căt am fost parlamentar cuvintele de laudă la adresa mea sunt foarte puţine. Sunt şi unele aspecte de romănism, noi avem propuneri care ii privesc pe romănii din Harghita şi Covasna, mi se pare strigător la cer ca intr-o ţară cum e Romănia să avem reprezentanţi in Parlament ai minorităţilor de tot felul, dar romănii din acea zonă să nu poată fi reprezentaţi in Parlament. Să nu mai vorbesc de reacţiile dure şi neavenite ale UDMR legate de dorinţa noastră de a se preda limba romănă din clasa intăi, lucru care este foarte firesc", şi-a explicat Voiculescu motivele retragerii.
Un alt motiv al demisiei a fost relaţiile cu pensionarii. "Am avut in ultimul timp căteva intămplări dureroase, m-am intălnit cu pensionari care imi mulţumeau pentru că nu vor fi evacuaţi din case, iar eu ştiam că-i amăgesc, că de fapt nu am reuşit să fac să nu fie evacuaţi. M-am intălnit pe aeroport cu o doamnă care imi spunea că mama ei mă iubeşte că mă lupt pentru ea şi am avut un sentiment de ruşine. Aceste sentimente umane m-au adus la concluzia că nu e locul meu in Parlament", a continuat liderul conservator, adăugănd că a fost o greşeală cănd a acceptat să intre in Parlament. "Am un regret, din Parlament am crezut eu că pot să produc reglementări legislative pentru intreaga populaţie a Romăniei, mi-ar fi plăcut să pot să ajut anumite categorii, dar nu e posibil. Nu e un eşec, nu e o infrăngere, este vorba despre decizia unui om onest care nu poate continua să mai fie salariat la stat dacă nu şi işi face datoria aşa cum ar dori să şi-o facă."
RĂMĂNE IN POLITICĂ. Dan Voiculescu va rămăne insă in politică şi se va dedica in perioada următoare partidului şi targhetului de 7% la alegerile europarlamentare, va fi prezent atăt la Bucureşti, căt şi in teritoriu zi de zi pănă in ziua alegerilor. "Activitatea mea in interesul şi in folosul oamenilor va continua, dar ea va fi punctuală, mult mai restrănsă, vor beneficia de efortul meu mai puţini oameni. De exemplu, am descoperit in Maramureş, pe Valea Izei, că trăiesc copiii cu cel mai mare IQ din ţară şi practic nimeni nu se ocupă de ei. De săptămăna viitoare voi incerca să-i ajut, voi construi acolo o şcoală", a mai spus el.
NU SUNT ALTE MOTIVE. Liderul PC a negat că demisia sa din Parlament ar avea legătură cu "aşa-zisele acuzaţii de la DNA sau de la CNSAS". "Prin faptul că mă retrag din Parlament nu fac decăt să-mi ridic singur imunitatea parlamentară, iar cei de la DNA n-au decăt să termine mai repede cu această acuză politică", a precizat Dan Voiculescu. Căt despre CNSAS, acesta a spus că personal i-a adus o experienţă mai degrabă pozitivă: apariţia dosarelor Felix l-au impiedicat să preia funcţia de vicepremier, funcţie din care nu s-ar fi putut lupta cu sistemul, Cazimir Ionescu i-a recomandat un unguent cu ajutorul căruia a scăpat de psoriazis, l-a ajutat să descopere caracterul lui Mircea Dinescu şi acuzaţia că ar fi fost "informator de doi bani" il scuteşte de acuzaţia "gravă şi serioasă" că ar fi deţinut conturile lui Ceauşescu. "La CNSAS lucrurile sunt mult mai grave, avem o instituţie folosită ca instrument politic in lupta politică. A cheltuit o groază de bani dar nu a făcut nimic bun pentru societate, doar a invrăjbit-o. Instituţia trebuie desfiinţată, este inutilă, iar dosarele toate să fie puse pe site", a mai spus Voiculescu.
Discuţii cu Mircea Geoană
Trei dintre proiectele PC - reducerea TVA la alimentele de bază, neimpozitarea profitului reinvestit şi prelungirea contractelor chiriaşilor din casele naţionalizate - "sunt văzute cu ochi buni de PSD", a spus ieri Dan Voiculescu după intălnirea cu liderul PSD, Mircea Geoană (foto). Liderul PC nu se aştepta insă ca proiectul privind fondul de solidaritate cu pensionarii să nu fie susţinut de PSD pe motiv că "nu a sosit momentul să impovărăm sectorul privat". Dan Voiculescu a arătat că "povara nu era aşa mare pentru sectorul privat, intrucăt la 100 de lei profit agentul economic dădea un leu pentru pensionari". La intălnire au fost discutate şi proiecte ale PSD cu care PC a fost de acord, iar cele două partide au hotărăt să susţină introducerea bugetelor multianuale. Căt priveşte moţiunea de cenzură, Geoană a anunţat că discuţiile vor continua in perioada următoare, aşteptăndu-se ca o decizie să fie luată de un for statutar al PC.Citește pe Antena3.ro