x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dăncilă: Actualul executiv va exercita actul de guvernare cu toată responsabilitatea până la numirea noului Cabinet

Dăncilă: Actualul executiv va exercita actul de guvernare cu toată responsabilitatea până la numirea noului Cabinet

21 Oct 2019   •   13:16
Dăncilă: Actualul executiv va exercita actul de guvernare cu toată responsabilitatea până la numirea noului Cabinet

Premierul demis Viorica Dăncilă a declarat luni că actualul executiv va continua să lucreze în limita atribuţiilor constituţionale şi va exercita actul de guvernare cu toată responsabilitatea până la numirea noului Cabinet.

"De peste 10 zile suntem în mijlocul unui blocaj instituţional generat de preşedintele Klaus Iohannis. Miza imediată a domnului preşedinte Iohannis generează costuri foarte mari pentru români. Procese guvernamentale vitale sunt întârziate sau chiar blocate, măsuri destinate sectoarelor economice şi sociale, deşi pregătite în detaliu de Guvern, nu pot fi adoptate, iar definitivarea bugetului pentru anul viitor este sub presiunea timpului. Planul entuziast al preşedintelui de a demite Guvernul PSD prin moţiune de cenzură şi de a numi guvernul său s-a blocat la jumătatea drumului. Domnul Iohannis a dovedit că poate demola, dar este incapabil să construiască şi să vină cu soluţii pentru această criză periculoasă în care a dus România. Nu avem, încă, o propunere concretă a noului Cabinet şi nici un program de guvernare, iar fiecare zi de întârziere este în defavoarea românilor", a afirmat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul demis a adăugat că în deplasările pe care le-a avut, în ultimele zile, în teritoriu a dat asigurări că actualul guvern va continua să lucreze responsabil până la numirea unui nou Executiv.

"Cetăţenii înţeleg foarte bine ce se întâmplă şi care sunt mizele acestui conflict. Vreau să îi asigur pe cetăţeni că actualul guvern va continua să lucreze în limita atribuţiilor constituţionale şi va exercita actul de guvernare cu toată responsabilitatea până la numirea noului Cabinet", a punctat Dăncilă. AGERPRES

×
Subiecte în articol: viorica dancila