x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dăncilă: Dan Nica rămâne propunerea pentru funcţia de comisar european

Dăncilă: Dan Nica rămâne propunerea pentru funcţia de comisar european

01 Oct 2019   •   18:50
Dăncilă: Dan Nica rămâne propunerea pentru funcţia de comisar european

Europarlamentarul Dan Nica rămâne principala propunere a Partidului Social Democrat pentru postul de comisar european din partea României, deşi vor fi avansate Comisiei două propuneri de candidaţi, a declarat, marţi, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, preşedintele formaţiunii, premierul Viorica Dăncilă.

Potrivit acesteia, rezerva lui Dan Nica va fi Melania Gabriela Ciot, secretar de stat pentru Afaceri Europene în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

„Dan Nica rămâne propunerea în continuare, pentru că Dan Nica este liderul delegaţiei europarlamentarilor PSD în Grupul socialiştilor şi democraţilor europeni, este coordonator al Comisiei ITRE (Comisia pentru industrie, cercetare şi energie din PE - n.r.), este o persoană respectată şi o persoană susţinută în Grupul socialiştilor şi democraţilor europeni. Bineînţeles, noi am luat şi o rezervă. Avem şi o femeie, dacă se va cere acest lucru, pe Gabriela Ciot, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Europene”, a susţinut Dăncilă.

Liderul social-democraţilor a precizat că România va proceda precum Ungaria atunci când va avansa propunerile pentru funcţia de comisar european.

„Vom proceda după modul în care va proceda şi Ungaria. Dacă Ungaria va face două propuneri, şi România va face două propuneri. Dacă Ungaria va merge cu o propunere, şi România merge cu o propunere, având în vedere că trebuie să fie un echilibru”, a adăugat Dăncilă.

AGERPRES

×