x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dăncilă: Nu şitu ce a declarat premierul Olandei, dar aderarea la Schengen nu este legată de niciun MCV

Dăncilă: Nu şitu ce a declarat premierul Olandei, dar aderarea la Schengen nu este legată de niciun MCV

09 Mai 2019   •   20:05
Dăncilă: Nu şitu ce a declarat premierul Olandei, dar aderarea la Schengen nu este legată de niciun MCV

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, la Alba Iulia, referitor la declaraţia făcută la Sibiu de către premierul Olandei, Mark Rutte, că aderarea la Schengen a Romîniei nu este legată de MCV şi nici de alte considerente.

Întrebată, la Sala Unirii, cum comentează declaraţia făcută joi la Sibiu de către premierul Olandei, Mark Rutte, care a spus că România, deocamdată, nu merge în direcţia corectă cu privire la aderarea la Schengen, Viorica Dăncilă a spus că nu ştie ce anume a declarat acesta, dar că poate spune că ţara noastră se încadrează "din toate punctele de vedere" pentru a adera la spaţiul Schengen.

"Nu ştiu ce a declarat premierul Olandei, nu ştiu ce a declarat domnul Rutte, dar eu pot să vă spun un lucru: că Schengen-ul nu este legat de niciun MCV şi de nici de alte considerente. Noi îndeplinim criteriile tehnice pentru aderarea la Spaţiul Schengen încă din 2011, lucru, de altfel, confirmat de către Comisia Europeană. România asigură cu succes protejarea graniţelor externe, deci din toate punctele de vedere se încadrează pentru a adera la spaţiul Schengen", a declarat Dăncilă.

Premierul a susţinut că decizia este "doar politică" şi că sunt "câteva ţări care, politic, nu sunt de acord cu acest lucru". 

"Eu cred că trebuie să fie o altă abordare şi, dacă tot vorbim de viitorul Europei, atunci când sunt criteriile îndeplinite trebuie ca toate ţările, dacă au aceleaşi obligaţii, să aibă şi aceleaşi oportunităţi. Deci, locul României este în spaţiul Schengen. Atâta timp cât îndeplinim condiţiile pe care le-au îndeplinit şi alte state când au aderat la spaţiul Schengen, consider că dacă vrem să legăm de alte lucruri, aceste legături nu ţin de politicile europene şi de regulile europene", a conchis Viorica Dăncilă.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: dancila MCV schengen olanda